Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Валери Симеонов се нахвърли върху третия пол! Разкри дали се клати коалицията и как ще гласуват за конвенцията

Скандалите около Истанбулската конвенция не стихват, дори набират още по-мащабни размери в последните дни, след като предложението за ратифицирането й, гласувано на Министерски съвет, влезе за разглеждане и в парламента и бедатите предсоят тази седмица, предаде ПИК.

Вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов разкри как неговите депутати ще гласуват в пленарна зала при приемането на спорната конвенция и клати ли се коалицията покрай скандалите за и против спорните текстове.

“От самото създаване Национален фронт за спасение на България поддържа традиционната ценностна система на българския народ. Категорично ще гласуваме против!”, заяви Симеонов.

На въпрос дали спорните текстове като “социален пол” и “джендър обучение” са отпаднали, вицепремиерът заяви, че те са останали и са приети на Министерски съвет, макар и с малко мнозинство. “Конвенцията не се променя, по-скоро се визираше как правилно да бъде преведена”, допълни още той.

За това, че депутатите на Валери Симеонов няма да подкрепят конвенцията по думите му трябва да сме сигурни, тъй като партията е най-последователната в поетите предизборни обещания и следва всяко едно до победния край.

За ратификацията на конвенцията за момента са се обявили единствено от ГЕРБ, като дори и там има леко напрежение, тъй като част от депутатите не са съгласни с нейното приемане. Социалистите обявиха след съвещание в събота, че няма да я подкрепят.

Източник: http://7dnisofia.bg/archives/48244

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!