Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Нечуван скандал тресе коалицията! Лесбийски организации прокарват текстове в Истанбулската конвенция, отстраняват ги – някой пак ги вкарва отново!

САМО В ПИК! ЕКШЪН В КОАЛИЦИЯТА: Лесбийски организации прокарват текстове в Истанбулската конвенция, Борисов и Каракачанов ги отстраняват - някой пак ги вкарва

Истанбулската конвенция е на път да сътвори нечуван скандал в управляващата коалиция.

Докато премиерът Борисов уверил и дори настоял всички спорни текстове по искане на вицепремиера Красимир Каракачанов да бъдат изчистени, за да може да се продължи напред, се оказва, че при ратификацията терминът “джендър” и други скандални текстове ще се върнат отново.

Това твърди ПИК, като се позовава на свои достоверни източници, както в Министерски съвет, така и в Народното събрание, където конвенцията вече е вкарана лично от правосъдния министър Цецка Цачева.

По изричното искане на вицепремиера и министър на отбраната Каракачанов всички текстове за джендър-обучение в предучилищните групи в детската гради и в цялата образователна система е трябвало да паднат.

Скандално именно тези текстове са били заложени от ЛБГТ, под чиято шапка са събрани всички гей, лесбийки, бисексуални, трансджендър и интерсексуални, джендър-организации 

Ето и какви са изискванията:
– джендър-обучение на деца в предучилищни групи и в училищата за насърчаване на нестереотипните роли на пола
– джендър-обучение на деца в предучилищни групи и в училищата за превенция на насилие, основано на стереотипните роли на пола
– повишаване на квалификацията на учителите в предучилищни групи в детските градини и училищата за въвеждане на джендър тематиката в обучението на деца в ранна възраст.
Целта е да има обучени джендър-учители за деца в предучилищна възраст. Парите за това са били предвидени за сметка на националния бюджет.
Тези и други текстове са внесени за приемане на правителственото заседание на 3 януари, за да бъдат приети заедно с Истанбулската конвенция.
Каракачанов обаче се е противопоставил с аргумента, че Истанбулската конвенция още не е ратифицирана и, че Обединените патриоти изобщо са против ратификацията.
След което по негово настояване от този документ са премахнати всички джендър-текстове, вкарани вътре по настояване на гей-организациите.
Експерти обаче напомнят, че ако бъде ратифицирана Истанбулската конвенция, всички тези текстове ще бъдат върнати обратно заедно с много други, които ще последват нейното приемане.
Именно това ще бъде и основния проблем.
От ГЕРБ вчера дадоха обширна пресконференция, на която заявиха, че разни “трети полове” и т.н. не присъствали в конвенцията.
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева дори заяви, че ще направи обществена дискусия по този въпрос заедно с народните представители и всеки, който има някакви притеснения.
Интересно защо обаче, текстове на лесбийски и гей организации влизат в тази конвенция, с каква цел и защо ще се върнат, след като премиерът Борисов е наредил да бъдат премахнати.
Означава ли това, че някой зад гърба му прокарва някаква криворазбрана политика на джендър-организации, чуди се ПИК?!
ПИК http://pik.bg/

Източник: http://onovini.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!