Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кой чисти около Цветан Цветанов? Две екзекуции на 8 януари на най-доверените му бизнесмени

На 8 януари 2018 екзекутираха в центъра на столицата "касичката" на Цветан Цветанов - Петър Христов.

Две години по-рано, пак на 8 януари, но 2016, очистиха в най-баровския квартал на София личния шивач на Цветан Цветанов Александър Антов, бос на модна къща Агресия. Съвпадение? Предупреждение? Някой чисти около най-силната фигура в ГЕРБ или стеснява кръга около него и го наближава със заредена цев. Първото убийство не е разкрито и до днес, второто няма да бъде.

МВР никога не е разкривало поръчкови убийства от подобен калибър. Основната нишка в тях е самият Цветанов. Coincidence. Неслучайни съвпадения, така казват англичаните. Няма данни някой от ДАНС или МВР да рови около Втория човек в Партията- майка. А кучето е заровено някъде в неговия двор на някой от шесте му официални апартамента.

Две са основните нишки.

Първата. Някой над Цветанов го ограничава като периметър и власт. Търсете парите. Зад такива екзекуции стоят интереси огромни - пари и власт. Засега няма данни някой да проверява задълбочено финансовите връзки между Цв. Цв. и бизнесмените Антов и Христов. Двамата покойници са и крупни приватизатори - Агресия и Лактима. Те са дясната ръка на шефа на ПГ на ГЕРБ и негов основен шивач и стилист. В мафията знаем ролята на шивача. Двамата покойници са работили на ръба на държавата и са солидни усвоители на държавни поръчки и на еврофондове.

От 10 години Цветанов неизменно е вторият човек във властта. Дали покойниците не са държали тайни шифри на несметни офшорки с таен собственик - някой от първия ред на лордовете от Тъмната страна на Силата. ГЕРБ отдавна не е партия на харизмата на Борисов, отдавна е партия без никаква идеология. Тя е партия на клиентелата и на бизнеса. Във всеки град има един или няколко като Петър Христов. Всички те на късата каишка на Цв. Цв. Това са структурите на ГЕРБ- общини, поръчки, фирми, заводи. Всички служители и работници гласуват под строй - над 700 хиляди гласа под строя на суровия оргсекретар Цветанов. Те са на заплата от ГЕРБ. Нямат друг избор.

И тук идва втората версия, вторият мотив. Убийствата са всъщност екзекуцията на самата Партия. Доверието в Цветанов е сринато. Страхът надделява над послушанието сред партийните велможи. Някой над ГЕРБ се готви да приключи този изродил се проект. До 6 месеца краят ще дойде, защото вече вреди на държавата. Дали Бойко Борисов осъзнава колко вреден е за неговото политическо бъдеще Дясната му ръка. Цветанов се срива ... Към затвора или към забвението при офшорките. Въпросът е кой от ГЕРБ ще го последва. Разбира се, ако има воля, прокуратурата може да ускори и приключи този процес за седмици.

Дали Бойко ще натисне спусъка? А дали тези над него ще му дадат още време за взимане на решение...?

Източник: bnews.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!