Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Петър Низамов – Перата и адвоката Петър Николов осъдиха две Бургаски Медии, предстоят още дела!

Петър Низамов Перата и адвоката му Петър Николов пуснаха публикации в социалната мрежа, че са спечелили две от делата заведени срещу медии заведени заради клевети по адрес на Петър Низамов.

Петър Низамов Перата обяви, че това е само началото на поредица от дела срещу почти всички медии в България.

Някои като Нова телевизи и БТВ ще има и осъдени персонално журналисти като Антон Хекимян и Росен Цветков, които много често са си позволявали в ефир да слагат епитети и да определят какъв човек бил Петър Низамов без да могат да докажат твърденията си, но за сметка на това в ефир са заблуждавали умишлено своите зрители с цел да вменят вина на въпросният.

Адвоката Петър Николов, който от няколко години рамо до рамо с Петър Низамов защитават български граждани от неправдата на системата и помагат на хората с каквото могат, написа следният коментар:

Факт са и първите две решения в полза на Петър Низамов, с които осъждаме медии да му изплатят обезщетение за причинени неимуществени вреди в следствие на техни публикации, в които е изнесена невярна информация по негов адрес и му е приписано престъпление, което не е извършил, бил е оправдан от съда. Едната ще трябва плати 2000 лева, а другата ще трябва да плати 500 лв. Върволицата ще е доста голяма, тъй като до момента сме завели общо десетина дела. А исковете срещу големите телевизии предстоят.

Следва и решението на съда с което се присъжда медиите да заплатят на Петър Низамов Перата сумите затова, че са му нанесли вреда и щети.

Според самият Петър Низамов Перата осъдените Бургас Нюз и Бургас Инфо, са едва началото на една дълга върволица от медии, които ще се сдобият с присъди, като в списъка влизат медии като:
Е – Бургас
Флагман
Дарик
Параграф
Нова Телевизия
БТВ
24 часа

Ще има също и няколко наказателни дела срещу личности като:
Антон Хекимян
Росен Цветков
ген. Атанас Атанасов
Иво Сиромахов

Петър Низамов и адвоката му, преди няколко дена заведоха и иск срещу България в Страсбург за сумата от 630 000 лева, а всички пари от спечелените дела мислят да дарят за Благотворителност.

Самият Петър Низамов публикува днес в социалната мрежа, че са спечелили и още една битка в съда в Сливен и децата на майката Даниела, които и бяха отнети неправомерно от социалните вече са върнати при нея.

Източник: Xak News

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!