Tyxo.bg counter

Срещу 100-те милиона - 20 глоби дневно на полицай

Поставено е условие 20 глоби дневно на полицай или 60 акта на тримесечие срещу 100-те милиона, които ще бъдат отпуснати за заплати в МВР.

Вчера след срещата на синдикатите на МВР с премиера Бойко Борисов главният секретар на МВР Младен Маринов заяви:

„Нещата са поставени така.  Сектора Сигурност, специално МВР, е изключително важен за стабилността на държавата.  Освен за обществения ред и за борбата с престъпността, той е важен фактор и за гарантиране на събираемостта на средствата, които влизат в държавния бюджет. … И ние сме допринесли за да съберем повече от това, което се планира по бюджет. Ние това нещо го правим ежедневно и предполагам всички са съгласни – ще продължим да го правим и такъв ангажимент поехме.

Няма увеличение /б.р. на заплатите/ без реален приност ние да имаме за увеличение на бюджета. Аз смятам, че така трябва да бъде и се радвам, че ние допринасяме за стабилността на бюджета. Знаете, че е създаден център за контрабандата в ГДБОП, където включително и патрулните полицаи участват ежедневно в тази дейност и естествено това води до по-голяма събираемост в бюджета.  Ангажимента като професионално ръководство от нас е да продължиме тази дейност, за да имаме очи, както се казва, да претендираме за увеличение, като тука включваме и общата дейност на полицията, това как полицая работи с гражданите…“

Днес синдикалната федерация на служителите в МВР обяви, че спира протестите, заради промяната в ситуацията.

Източник: http://19min.bg/news/8/96325.html#96325

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни