Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Съдът оправда сина на Ценко Чоков за побой

Related image

Районният съд във Враца оправда сина на бившия кмет на Галиче Ценко Чоков - Мартин, който бе обвинен за побой по хулигански и расистки подбуди.
Магистратите постановиха, че няма достатъчно доказателства за извършено престъпно деяние от Мартин Чоков, съобщиха врачанските "Конкурент" и "Зов Нюз". Отменена бе и паричната гаранция в размер на 200 лева на подсъдимия.

В обвинителния акт беше записано, че на 12 януари 2016 г. Мартин Чоков е нападнал и нанесъл лека телесна повреда на 19-годишния Радослав Илиев. По време на делото обаче жертвата изненадващо се отказа от показанията си.

На заседанието вчера съдия Красимир Георгиев разпита двама свидетели, след което оповести решението си. Мотивите за него ще бъдат оповестени по-късно.

Решението може да бъде обжалвано пред Окръжния съд.

Ценко и Мартин Чокови са в ареста от края на май 2016 г., когато бяха задържани при полицейска спецоперация. Срещу Ценко Чоков са повдигнати 5 обвинения - като ръководител на организирана престъпна група, за лихварство, отвличане, побой с нанасяне на телесни повреди, палежи. 

На Мартин Чоков също са повдигнати обвинения за участие в престъпната група, лихварство, отвличане и побой. Освен това, той е привлечен и за принуда, както и за заплаха със смърт.

Обвинения за участие в групата са повдигнати на Иван Тодораков, Димитър Каменов, Иван П. Тодораков, Касъм Касъмов и Васил Филиповски. Част от тях са привлечени като участници в конкретни престъпления на групата.

Източник: http://dnes.dir.bg/news/poboy-tzenko-okov-martin-chokov-26769927?nt=10

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!