Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ЕВРОПА поде Новината за отделяне на Северозапада към Румъния

На 5 декември  2017 год.  ХАК НЮЗ пусна новината, че Северозапада подготвят Референдум, за  да се отделят към Румъния, виж тук тогава много хора приеха новината за поредната шега, но само месец по късно медиите в България,  Румъния и Франция пишат за това което тогава много от Вас не повярваха.

Румънските медии подхванаха новината, че три български области искат да се отделят от България и да се присъединят към Румъния.
Причината: Корупцията в нашата страна и липсата на честно и справедливо правосъдие.

Новината съобщи пред Нова Телевизия Борис Каменов, инициатор на протеста и на подписката за отделяне на Монтана, Видин и Враца в автономна област с връзка Румъния.

„Жители на три области в България искат съюз с Румъния: „Ние не трябва да бъдем участници в корупцията“. Това гласи заглавието на Медияфакс (Mediafax).

Гражданите на три окръга в Северозападна България, недоволни от коруцията в страната си искат да получат автономия или да се обединят с Румъния, цитира Mediafax инициаторът Борис Каменов. Медията припомня и думите му, че гражданите на трите области не искат да участват в корупцията и жителите на Северозападна България винаги са се борили за „истинска демокрация“.

На въпрос защо точно към Румъния искат да се присъединят трите области, „Каменов отговори без колебание, че румънската съдебна система е по-ефективна“.

Каменов е представен като лидер на крайно движение в окръзите Монтана, Видин и Враца. Но се уточнява,че в организацията има и други хора.

Информация за подписката е публикувана в почти всички румънски медии - Antena 3, Realitatea, Evz.ro и други.

Наш източник ни довери, че Френските вестници като Фигаро утре ще излязат с обширни репортажи по темата, като ще обяснят и какво точно се е случило в България с последният Референдум на който повече от 3,5 милиона човека гласуваха за смяна на избирателната система и намаляването на парите за партиите.

Източник: https://xaknews.blogspot.bg/2018/01/blog-post_68.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!