Следвайте "Буднаера" в Телеграм

"Левкойнът" ще е икономическото чудо на 2018 - ще вдигне заплати, пенсии, доходи, данъци...

28 години глупости и жалки експерименти трябваше да изтърпи българинът, за да види най-после някаква "светлина в тунела". И както и можеше да се очаква - тя не е заслуга на политиците. Само преди една седмица - на 27 декември, бе публично обявена първата българска крипто-валута, наречена "левкойн". Днес със сигурност можем да кажем, че тя ще е икономическото явление на 2018 г., а и на годините след това. 
Явление, което ще донесе огромни промени в живота на всички българи, и то промени към добро. И то точно към онова, което изтерзания ни сънародник очаква най-много - доходите. Тези само 7 дни, които минаха от пускането на "левкойна", доведоха до пълна експлозия. Създателите му не очакваха толкова бързо хиляди хора да се заинтересуват, и да започнат да "копаят".
"Тази седмица беше абсолютен кошмар за всички нас. Не сме вдигали поглед от клавиатурите. Левкойнът се взриви като атомна бомба и непрекъснато трябваше да правим всичко онова, което иначе мислехме да правим в следващите 6 месеца или 1 година" - обясни един от основателите.

И действително - за това време бе проведена обучителна кампания на "копачите", както и бе изпълнено най-очакваното - да се пусне "пул" за съвместен добив на "валутата", както и да се приспособят софтуери за други валути, за нея.
В началото пул не е бил нужен, и никой не е очаквал, че няма да може да се добива без него. "Ние очаквахме като го пуснахме във Фейсбук, че ще се присъединят 10-15 души. Вместо това дойдоха 300 още в първия ден. Сложността на "копаене" се вдигна 70 пъти. Пулът започна да изглежда неизбежен, в противен случай хората с по-слаби компютри не биха могли да добият нищо" - обясниха създателите.
Към настоящият момент сложността на копаене е близе 7 милиона единици, при около 14 хиляди при старта. Т.е. скочила е близо 500 пъти. И продължава да върви нагоре.
Започнаха да се осъществяват и първите сделки по покупко-продажба. Борсата "Крипко" първа регистрира новата валута и малко по-късно стана ясна и първата сделка - 75 левкойна за 57 евро. Средно във Фейсбук групата на валутата се говори за цени около 2 лв. за левкойн.
Създателите не съветват никой да купува или продава толкова рано. Сега е времето на добива. Но левкойните са си на който ги е "изкопал" и реално той може да ги продава, ако желае.
Но нека се върнем на заглавието. Как левкойнът ще стане "чудо" и как ще "вдигне пенсии и заплати".
Именно тук идва интересният момент.
Ако прочетете литературата за крипто-валутите, ще разберете, че най-трудното при тях не е техническото осъществяване. А е така нареченото "създаване на комюнити". Т.е. да убедиш критична маса от хора да повярват и да се включат. Когато това стане, стойността сама се появява.
Има десетки и стотици крипто-валути, които изчезват, поради неуспех в създаването на общност, която да ги харесва.
При "левкойна", това се случи още в първите 12 часа от пускането му. Най-трудната част се изпълни "от само себе си" - от въодушевлението на народа.
Крипто-валута, която създаде "комюнити", започва да става интересна... глобално! Макар и замислената като локален проект, с толкова бързо разрастване, левкойнът ще привлече интереса и на света. Вече се включват "копачки" от чужбина. Но по-важното е, че ще се включат и инвеститори от чужбина.
Крипто-валута с "комюнити" привлича пари. Това е видимата до момента практика.
Т.е. стойността на "левкойна" ще се определи не само от вътрешния пазар, а и от глобалните инвеститори. Т.е. българите, които имат левкойни, ще започнат да ги разменят за долари и евра. И доста широк поток от пари ще се влее в икономиката.
Най-първият основател на валутата вече публично е обявил, че няма да продава нищо, на цена под 1000 лв. за 1 левкойн. Вероятно е обаче цената да стигне и повече. Но помислете - ако стане 1000 лв., и ако са предвидени да се добият 9 милиона левкойна, това би донесло 9 милиарда лева на икономиката ни.
Още първата година ще се влеят над 1 милиард, защото около 1 милион "койна" ще се добият в тази година. И това е при песимистичната оценка на основателя. Има и оптимисти, които говорят за цена от 10 хиляди лева на "левкойн", като съпоставят показателите и на развитие с други крипто-валути, които вече има стойност. Тогава в икономиката могат да се инжектират и 10 милиарда лева. В първата година...
Вливането на подобни по размер "чисти пари" ще доведе до икономически растеж и до по-високи данъчни постъпления. Реално те ще са за сметка на външни пари, т.е. ще излезе че глобалната икономика ще плаща на България.
Съвсем очевидно е, че политическият процес ще се окаже встрани от онова, което ще спаси България. Изглежда невероятно - като някакво чудо. Но ако не вярвате, просто разгледайте историята на другите крипто-валути. Реално левкойнът - с темповете си на развитие, вероятно ще се окаже "най-бързо" начално-развилата се валута.
Усмихни се, българино... Най-после нещо добро и за теб... Усмихни се, и "копай", за да има какво да продаваш скъпо...

Г.Н.

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/01/2018.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!