Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кънчо Стойчев: С антокорупционния закон назначаваме вълкът да пази стадото

Кънчо Стойчев

С антикорупционния закон назначаваме вълкът да пази стадото - така разясни ситуацията около наложеното от президента вето върху антикорупционния закон, приет преди Нова година от ГЕРБ, Кънчо Стойчев.
„Ние имаме проблем с корупцията. Нашият проблем не е, че корупцията съществува. Няма кътче на планетата, където да няма корупция. Нашият голям проблем с корупцията е, че ние не се борим с нея. И тук стигаме до голямата тема за ветото, за антикорупционния закон”, заяви в студиото  а „Здравей, България” социологът Кънчо Стойчев. 

"Контролът, кой кого контролира. Ами отново назначаваме вълкът да пази агнетата и после се чудим защо е празна кошарата. Тази партия или коалиция, която управлява – днес ще бъде една, утре ще бъде друга, но по този закон тя ще решава какво да бъде разследвано и държи ключа. Второто, което е безобразно в този закон, са всички онези възможности законът да бъде използван за политическа разправа по чисто субективни причини. И третото – липсата на защита на хората, които ще подават сигналите”, обясни социологът Кънчо Стойчев.

Източник: Епицентър

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/01/blog-post_94.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!