Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Слатински: Има нещо ненормално в обществото ни

Има нещо ненормално в обществото, докато то обсъжда роклята на президентшата, Европа обсъжда свирепата корупция у нас.
Това написа във фейсбук страницата си специалистът по сигурността Николай Слатински, който коментира публикациите в западния печат при поемането от България на европредседателството. 

"Прав е моят студент, който казва, че има нещо ненормално в обществото ни, щом то обсъжда поредната рокля на президентшата, докато Европа обсъжда поредната публикация за свирепата корупция в България...", заявява той. 

"Някога не приемах изобилието от костюми, вратовръзки, обувки и прочие подробности от пейзажа на президента. Не, че смятах, че президентът ни трябва да ходи в едно и също 5 години поред, но и да се кипри и преоблича ежедневно, когато част от народа ни плаче с горчиви сълзи, също не ми бе по душата. А мислено си мрънках по този повод – кога стана калайджия...

По принцип съм убеден, че цялата паркетна лъскавост на най-висшите ни управници и техните половинки, четвъртинки и осминки не е точната партитура, по която ще се изпълнява симфонията на страната ни в днешни дни. Управниците отдавна не са бащи и майки на нацията, а мениджъри на държавата, наемани от обществото за определен период, наречен мандат (че и за по-кратко, ако не се справят със задачите си). При това само те, а не техните съпруги, съпрузи и изгОри, които абсолютно липсват в демократичната представителна "номенклатура"...", коментира още Слатински. 

"Време е да си пренаредим приоритетите. Съпругата на президента нека облича поредната си скъпа и луксозна рокля, щом така разбира нещата – тя на нас не ни е никаква, тя е някаква на президента. Жив и здрав да е съпругът й щом може да й купува тези рокли и тя да е жива и здрава по-дълго те да й стоят добре... Това, което нас трябва да ни интересува е какво се случва с държавата ни и в управлението й кой какъв е и защо такъв е.

Защо такъв е, че страната ни не слиза от страниците на най-престижните издания и те съвсем консенсусно и взаимно допълващо се, я характеризират като най-корумпираната държава в ЕС. Най-после в нещо да сме първи в ЕС и то без уговорки и съмнения. Но точно това е първото място, което аз не искам България да заема. А ми се струва, че по корупция Евросъюзът тесен за наш’те мащаби е и целта ни тук е по-грандиозна – да сме първи въобще в Европа. Ако не сме станали вече...", заключава Слатински. 

Източник: http://dnes.dir.bg/news/koruptzia-obshtestvo-evropredsedatelstvo-nenormalno-26744072?nt=10

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!