Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Путин поздрави лидери от целия свят, но пропусна българските

Руският президент Владимир Путин поздрави световните лидери и ръководители на организации с настъпващата 2018 година и Коледните празници. Това съобщава пресцентърът на Кремъл, предаде Инвестор.бг. В списъка с изпратените поздравления са изброени лидерите на Сърбия и Турция, на Унгария, Чехия и Германия, както и на Великобритания, САЩ, Израел и т.н.
Прави впечатление, че Путин е пропуснал да се обърне лично към лидерите на България, пише Инвестор.

От публикуваните поздравления руският президент отбелязва, че Сърбия е братска държава и ще продължи двустранното сътрудничество в интерес на укрепването на стабилността в региона.

Путин уверява Башар Асад, президента на Сирия, че ще помогне за запазването на суверенитета на Сирия, нормализацията на страната и борбата с тероризма.

В борбата с тероризма руският президент ще разчита още и на подкрепата на Турция и САЩ. Той се надява на конструктивен диалог между Москва и Вашингтон, особено при укрепването на стабилността в света. "Основата за развитие на отношенията между нашите държави трябва да бъдат принципите на равнопоставеността и взаимното уважение", подчертава Путин в своето поздравление към Тръмп.

За подобряване на отношенията в подкрепа на интересите на двете страни говори Путин и в обръщението си към канцлера Ангела Меркел и президента на Германия Франк-Валтер Щайнмайер. Това е в интерес на укрепването на стабилността в Европа и в чужбина. Към Еманюел Макрон Путин насочва своите очаквания, че двете страни ще имат конструктивен диалог по ключови международни проблеми. Двамата ще се срещнат лично още в първите дни на 2018 година по време на визитата на Макрон в Москва.

Руският президент се надява на подобряване на отношенията с Великобритания, както и продължаване на успешното сътрудничество с Унгария и Виктор Орбан.

Той се обръща лично още към лидерите на Китай, страни от Южна Америка, Африка и Азия. В поздравленията си към папа Франциск руският президент изразява надеждата си за конструктивен диалог между Русия и Ватикана за защита на мира и общочовешките ценности.

Путин изпраща поздравления и към ръководителите на ООН, Международния валутен фонд (МВФ), ФИФА и Международния олимпийски комитет (МОК), както и към бивши държавни деятели като Силвио Берлускони, Романо Проди, крал Хуан Карлос, Джордж Буш - баща и син, Никола Саркози, Герхард Шрьодер и др.

Източник: http://epicenter.bg/article/Putin-pozdravi-lideri-ot-tseliya-svyat--no-propusna-balgarskite/144025/7/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!