Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Почна се! От утре в София ще е като на война! Улиците ще почернеят от жандармерия, а полицаи с автомати ще…

1502221418-cig3

Десет екипа специално обучени полицаи с автомати ще охраняват стратегически обекти в София по новогодишните празници. Това съобщиха от СДВР.
Те допълниха, че в новогодишната нощ на площад „Александър Батенберг” ще има и 12 екипа жандармерия. Засилената охрана и полицейско присъствие  ще продължи и след празниците, защото от 1 януари България поема председателството на ЕС.
Десет екипа от по двама специално обучени полицаи с автомати ще охраняват стратегическите обекти в столицата в периода от 30 декември до 2 януари.
Традиционният новогодишен концерт ще се проведе на площад „Батенберг”, който ще бъде заграден с тежка техника, за да попречи на опити за навлизането на автомобили или камиони сред празнуващите.
Началникът на „Охранителна полиция” в СДВР Борислав Муров коментира, че мерките са взети заради последните терористични актове в европейските страни.

„Новосформираните тактически екипи, които са полицейски служители, обучени от специализираните полицейски сили, са обучени и във връзка с председателството ни срещу активен стрелец.
Това са полицаи, които не са със скрити лица. За новогодишната нощ от вчера сме започнали денонощно охрана на площад „Батенберг“, започна изграждането на сцената.
Ще имаме достатъчно служители – освен полицаите в новогодишната нощ, ще има и допълнителни полицейски екипи на всички бежански центрове“.
Муров обясни, че в новогодишната нощ на площад „Батенберг” ще има изградени общо осем КПП-та, които ще пропускат гражданите към площада. Хората не трябва да носят в себе си чадъри, стъклени бутилки, остри предмети, пиротехника и пистолети.
И още: „Ще има изградени 8 КПП-та. Ще има две линии с тежка техника, заедно с 12 екипа жандармерия.
В метрото на основните метростанции ще бъде засилено полицейското присъствие, а също пред и около входовете за метрото.“
Всички линии на градския транспорт в столицата ще работят през цялата новогодишна нощ в диапазон от 20 до 40 минути.
https://www.blitz.bg/obshtestvo/stolitsa/ot-utre-v-sofiya-shche-e-kato-na-voyna-ulitsite-shche-pocherneyat-ot-zhandarmeriya-a-politsai-s-avtomati-shche_news567847.html

Източник: http://onovini.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!