Следвайте "Буднаера" в Телеграм

„Българската Коледа“ заприлича на конкурса Мис България 2017

Гледайки концерта „Българската Коледа“ под патронажа на президентът ген. Румен Радев и гостите му, незнайно по какъв ред и от кой поканени, ми направи впечатление ужасяващата прилика с конкурса за красота Мис България 2017 г.

Какво точно беше общото не знам, но асоциацията с този конкурс със всяка една минута се засилваше и самото присъствие на някои от гостите ме караше да превключвам каналите.

Според телевизиите с национално покритие, Българската Коледа е събрала от СМС и дарения около 2 милиона лева, без да се уточнява, тези два милиона лева само за дечицата в нужда ли са или българина пак плати на залязващи звезди хонорарите, за да забавляват онези като Деси Банова и Росен Плевналиев, гордо застанали на първият ред във ВИП ложата сред ВИП гостите, и ако Плевналиев е бил президент и по протокол е трябвало да седи на първият ред, синоптичката какво точно правеше до него надали някога ще разберем, кой допусна гафа, но пък разбрахме, че влюбените не искат да се разделят и за секунди.

Но да се върнем на концерта и да погледнем реално на нещата, кои точно ни призовават да изпращаме СМС за да спасяваме деца в нужда, не са ли пак онези същите от които слушахме, че трябва да спасяваме и Хитрино след взрива преди една година, някой разбрали къде потънаха 30 милиона лева?

Интересно, но почти всеки ден виждаме кампании, да спасим този, да дарим за онзи, къде е държавата в случая?

Къде са онези институции от които зависи да се спасяват детски животи и съдби и къде са хилядите чиновници с държавни заплати да дарят не по един, а по десет СМС, това ли стана начина да си откупиш съвестта, като пратиш СМС по Коледа вместо да работиш, за да не се налага цялата нация да събира Дарения?

Интересно е и друго, някой замисли ли се за автопарка на височайшите гости, които докараха и откараха ВИП гостите на „Българската Коледа“ хващам се на бас, че стойността му се оценява в милиарди левове, защото както знаем българските политици не са като обикновените хора.

И не на последно място вече е време да се спре с тези благотворителни концерти и прояви, защото една агония на едно цяло общество, не се лекува със СМС кампании, лекува се със знания и желание да подобриш живота на всички, а който иска да дарява и да е състрадателен няма нужда да се изтупа в рокля или костюмче на цената на едногодишната пенсия на някоя баба от село или още по лошо, на стойността на три инвалидни колички последно поколение в техниката.

Добре, че хората не са наясно колко струват дрешките на политиците от първият ред, че определено нито в СМС кампании щяха да участват, нито щяха да гледат звездите с българско измерение. И между другото и тази година около петдесет милиона лева ще се дадат на партиите под формата на партийна субсидия, но ти бъди състрадателен и изпращай СМС -си, и се надявай един ден Коледата да дойде и за българските политици, така както идва за един друг предствител на животинският вид. Нали надеждата умира последна, а най – големият протест си остава онзи във Фейсбук!

Иван Иванов, Фейсбук

Източник: http://bultimes.bg/bulgarskata-koleda-zaprilicha-na-konkursa-mis-bulgariya-2017/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!