Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Хамид Хамид: Догодина ще има вот след вот на недоверие

През следващата година ще има не само един вот, а вот след вот на недоверие. Това заяви в „Денят започва” на БНТ депутатът от ДПС Хамид Хамид. Ние като опозиция ще използваме всички демократични лостове, които ни дават Конституцията и законите, увери той. 
„От създаването на това правителство говорим, че то трябва да бъде незабавно разтурено, демонтирано. Редно е и ние да сме сила по този демонтаж. Корупция има в много сфери – разходването на публичния ресурс, националната сигурност, борбата с демографската криза, здравеопазването. Теми за вотове - много. През 2018 г. положението ще е вот след вот. В последните години у нас корупцията се шири съвсем безнаказано”, каза депутатът от ДПС.
Ще търсим сметка от управляващите и ще бъдем техен коректив, подчерта той.

„През 2017-а има сериозно отстъпление от демократичните принципи. Най-голямата крачка назад, най-големият грях на ГЕРБ е, че управляващата партия допусна езика на омразата и националистите във властта без да има нужда. Това подрива имиджа на България. Това руши, а не гради мостове”, подчерта Хамид Хамид. По думите му докато премиерът води политика на сближаване на Западните Балкани, неговите български партньори организират марш и имат претенции към съвременните граници на България. „Няма как да подминем това и ще го поставим и пред европейските партньори”, каза Хамид Хамид. 
ДПС подкрепя законопроекта срещу корупцията, защото след провала на Кунева нашите забележки бяха взети предвид. Мисля, че новият антикорупционен закон ще заработи добре, коментира Хамид. 
Движението подкрепя и идеята на Корнелия Нинова за ревизия на прехода. „Истината за прехода още не е налице. Трябва да изчерпим този въпрос. Дължим този отговор на хората”, каза още Хамид Хамид.

Източник: Епицентър

Източник: http://www.gudelnews.com/2017/12/blog-post_628.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!