Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ГЕРБ възстанови смъртното наказание, "комисия" ще съди болни за болестта им...

Комисия към Министерството на здравеопазването ще решава кой от пациентите ще се лекува с лекарствата под мораториума догодина. Това каза министър Кирил Ананиев при откриването на нов филиал на Спешната помощ в поликлиниката на Божурище, съобщи бТВ.
Здравният министър заяви, че той лично ще бъде „гарант за бързото придвижване на документи и съответно извършване на лечението на гражданите“.
До края на месеца ще бъдат готови правилата, по които ще работи комисията, обясни Ананиев. Тя ще разглежда всеки случай поотделно.

Мораториумът ще засегне 32 иновативни терапии, които обхващат близо 8600 пациенти с различни заболявания. за четири от тези заболявания към момента няма алтернатива.
„Комисията ще се задейства в случаите, когато пациентът се нуждае от лечение с новите молекули, когато е доказано, че действащите терапии не са ефективни и не могат да доведат до неговото излекуване“, каза министърът.
Както и да го погледнем, подобно решение означава по същество връщане на смъртното наказание. Ако "комисията" реши за някого да няма лекарство, той си отива.
Решението е абсурдно, защото подсъдими ще бъдат болни хора, а не престъпници. А решението ще се взема не от съд, а от някакви чиновници.
В момента сериозни проблеми от този род има във Фонда за лечение на деца. И там някакви комисии решават, но понякога са толкова бавни, че болните трябва да си намерят пари преди това сами, ако искат да живеят.
Смъртното наказание по принцип е забранено от Европейските договори, фактически ГЕРБ нарушават законите на ЕС.

ГН

Източник: http://www.gudelnews.com/2017/12/blog-post_780.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!