Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Никола Филчев – кой е виновен за ограбването на държавата и кой на кого е носил куфарчета с пари

Никола Филчев предизвиква Иван Костов на боксовия ринг

Никола Филчев

Никола Филчев даде интервю пред Канал 3 за приватизацията, за политическия натиск от Иван Костов, за генезиса на Агнешките главички, за Иво Прокопиев.
Бившият главен прокурор на България сподели вижданията си за приватизацията, кой на кого е носил куфарчета с пари, какви са били отношенията му с премиера Иван Костов, защо не е повдигнал обвинения срещу него и кой е виновен за ограбването на държавата.

Филчев разкрива още кой президент е искал да му уреди среща с Иво Прокопиев, за да се потулят разследванията срещу него и каква е била неговата реакция.

Той твърди, че с източените от банките 7 милиарда немски марки бяха закупени след това материалните активи на държавата – приватизацията се случи с тях.

Запитан кой замисли целия този сценарий, Филчев отговори, че в такива случаи сме склонни да се ориентираме към една или друга партия.

„Трудно е да се каже, че всички политически сили у нас са изпълнявали единен сценарий, но за мен това е интерес на соросоидите. Тези, които идваха да ни дават акъл“, категоричен бе бившият главен прокурор.

„На народа му казваха – демокрация, свобода, плурализъм, многопартийна система, ще може да пътува свободно. Това е хубаво, даже много хубаво е от политическата страна.

Но преходът има и икономическа основа и тя се изразява в това, че държавното имущество стана частно. То беше разпределено несправедливо, по престъпен начин между стотина души“.

По думите му искаха просто да бъде смачкана България. Никой няма интерес страната ни да е силна, заради значимото и геостратегическо значение. Както нямаха интерес от силна Югославия. Ето – разкъсаха я на шест, седем държави, подпалиха огъня между исляма и православието. Така винаги ще има нужда от арбитър и кой ще е той? Големият Чичко Сам.

„На практика цялата икономика беше ликвидирана. Около 1110 обекта – металургични, машиностроителни, химически, оръжейни заводи, нефтопреработвателни комбинати, електрически централи, пристанища, летища, туристически комплекси.

Всичко беше приватизирано по време на управлението на Иван Костов в периода 1997-2001 година. Държавата продаде имущество на стойност над 30 милиарда на цена от... 3 милиарда“, каза Филчев.

Той твърди, че Прокопов (Иво Прокопиев) е творение на Иван Костов: "Даде му без пари една „златна кокошка” – "Каолин". Да, даде му Каолин и ето го резултата. Като вземеш дефиницията на „олигарх” и го сравниш, поставиш го в този модел, в този юрнек, ще се окаже, че той точно съвпада с определението на „олигарх”.

"Кои са му приятелите? Президенти и премиери. Какво прави? Назначава министри, уволнява министри, влияе на политическите и на държавните решения. Добре, пита се кой е той? Да не би да е някой много умен човек, някой академик, някое откритие да е направил?"

Накрая Никола Филчев предизвика Иван Костов: „Но понеже Костов се прави на голям юнак, иска да прави пехливанлък по телевизията, аз ще му отговоря със следното – да бе, ще се срещнем, аз обаче го каня първо на една среща на боксовия ринг на среща по бокс.

Не съм добър, но ще го смачкам. Една минута ми трябва. От сън да стана, ще го смачкам. Когато иска, на който ринг каже. После ще идем на другата среща. Сигурен съм, че това ще му бъде последната изява. След това ще се занимава само с ръчно плетиво, с ръкоделие, с шевици – ей с такава дейност“.

Източник: http://dnes.dir.bg/news/ivan-kostov-nikola-filchev-ivo-prokopiev-26706950?nt=10

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!