Следвайте "Буднаера" в Телеграм

300 хиляди българи ще посрещнат Коледа самотни. Прогонихте децата на България, г-да политици. Доволни ли сте?

Цифрата е шокираща, но според нашата анкета, която проведохме из цяла България в по - малките населени места, много от хората ще посрещнат Коледата самотни. Най - честият отговор, който чувахме от пенсионери беше:
- Те децата и внуците си идваха от чужбина през лятото и сега за празниците няма да си идват, за да не правят разходи. Ще се видим по скайп или вайбър.

Трагедия България е навън и ако до преди няколко години гурбетчиите се завръщаха за празниците, вече не е така те взеха и жените и децата си там в чужбина, устроиха се и оставиха тук родители и роднини, но ние ги разбираме преди си идваха, за да видят дечицата, за да ги зарадват по Коледа с подаръци, сега те са там с тях и няма за какво да си идват, сподели друг българин в малък град.

Трудно се живее в България и затова бягат хората и от селата и от градовете, тук няма работа, няма поминък, работиш за сметките и храната, децата ми избягаха преди пет години и всяка вечер се моля пред иконката в къщи да са живи и здрави, сподели с нас българка, която все още беше във възраст в която може и да работи. Но няма къде.
Но най - силно впечатление ни направи изказването на българин от подбалкански град, който описа ситуацията в страната с думите.
Ще посрещна и тази Коледа сам. Децата искаха да отида при тях в Англия, но аз съм Българин не знам езици, през деня на Коледа ще пием по една ракийка за здраве с комшиите, но вечерта ще съм сам и ще си поплача, за децата на България, за всичките, които заради политиците бягат от тука и не искат да се връщат. Петдесет години бачках на полето за тази държава и сега ме е срам да кажа, че получавам едва 250 лева пенсия и ако не са децата ще умра от глад, когато си платя всички сметки. Не е нормално това, но такава ми била орисията, да гледам всяка вечер новините как някакви политици мислели за нас. Но не мислят за нас, мислят само за себе си.
Срам ме е че съм Българин и че допуснах да се случи всичко това, да ни откраднат всичко пред очите и ние да не правим нищо като Нация. Затова сега си седим самотни и си плачем вечер тайно от всички, защото къщите, които градихме с две ръце са празни и се гонят в тях мишките. Българин съм, но нещастен и самотен българин, а такова нещо е било само по време на войни в България и тогава много къщи са седяли с тъмни прозорци в селата и градовете, но сега май е по страшно и от война. Това не са политици, това са предатели на всичко българско и родно"

Весело ли ви е господа политици и как изобщо преглъщате на трапезите които си правите по случай Коледата и наближаващите новогодишни празници? Защото на българите, които ще посрещнат тази Коледа самотни им се плаче от вашите политики.

Източник: Нюз България

Източник: http://www.gudelnews.com/2017/12/300.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!