Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Комарницки попита и зурлата се озъби. Питайте и вие

Карикатуристът Христо Комарницки постигна (не)очаквана победа над свинеобразния модел в държавата и медиите. Тя не е 9 септември, нито 10 ноември, но е знак, че битката си струва. А и неговата си е чиста победа, а за онези се появяват все повече съмнения.

Ето какво стана. Комарницки поиска от предаването „Съдебен спор“ на Нова телевизия да призове Делян Пеевски и шефът на „Национална дистрибуция“, за да се обосноват публично, защо отказват да разпространяват вестник „Прас-прес“. И настана паника по трасето. От предаването го препратиха към ръководството на телевизията и лично към Дидие Щосел, който трябвало да разреши такова участие. Тогава художникът попита, дали през тази процедура минават всички участници и отсрещната страна млъкна. А всички разбраха Кой командва в Нова телевизията и Кой спуска гостите. 

***

Цветан Цветанов в неделя бе гост в студиото на Нова тв при Лора Крумова. Накипрен в скъпо сако, скъпа риза и със златен часовник. Нападна президента Радев, обясни човеколюбието на ГЕРБ в спора за молекулите, борещи рака (става дума за молекулата TIC10, която заздравява имунната система и предотвратява формирането и разпространението на канцерогенни тумори), след което ни засипа с водопада, известен като „успехи на управлението“.

Въпрос: Наистина ли редактори и журналисти са решили всеки ден Цветанов да ни облъчва от някоя телевизия или решението е на няКой друг?

***

Пак в неделя, но в други национални телевизии, каканижеха Менда Стоянова, най-новият Доктор хонорис кауза на Музикалната академия в Пловдив, обидена от критиките към нейното „признание“ и Димитър Главчев, който се сравняваше с председателя на Британския парламент. Ако си помислите, че и те са „спуснати“ като гости „отгоре“ – няма да сте далеч от истината. Така работят много от медиите в България – по заповед на Щуката. Или на Прасето – все едно.

Въпрос: Телевизиите договарят ли се помежду си, та да не се окажат на едно място Цецо, Менда и Митко или разпределението се прави от няКой друг? 

***

Постигнатото от Комарницки не е Френската революция, но е глътка свежа вода в криволиченето ни през пустинята. Тя ни дава свежест и сили да се захванем и с други казуси. Например да попитаме: Кажете, г-н Цацаров и г-н Борисов за Пеевски, за „Булгартабак“ и контрабандата на цигари? 

***

Йордан Цонев от ДПС онзи ден повтори и потрети, че Пеевски нямал нищо общо с КТБ, камо ли да е участвал в нейното сриване. Не придобивал и активи на безценица, а опитвал да спаси каквото е оцеляло в полза на държавата. Ако има поне един човек в държавата, който да вярва на Цонев – да отиде веднага на психиатър. Самият Цонев не си вярва. Ментата, както е известен още депутатът, е бил чест гост на банкера Цветан Василев до лятото на 2014 г. Запознати с тези посещения твърдят, че депутатът доста упорито молил Василев да уреди сина му на сладка службичка в застрахователната компания „Виктория“. Водещите не му задават тези въпроси – да му ги зададем ние. Публично и да видим как Ментата облизва пресъхналите си устни… 

***

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество – КОНПИ – била независим орган. Това твърди нейният председател Пламен Георгиев – без грам успех. Членовете се избирали от Народното събрание, един от президента, а той бил лично назначение на премиера Борисов. Ами значи са зависими от предложителя. Георгиев обаче отива още по-далеч и обвини Прокопиев и медиите му, че оказвали натиск върху него и комисията. Ама нали сте независими, какво ви пука от писанията?

Ние обаче питаме: Г-н Георгиев, това, че като прокурор сте прекратили делата за убийството на Чакъра, „Ало, Ваньо“ и „Мишо Бирата“ има ли нещо общо с назначението ви за шеф на КОНПИ? Ние знаем отговора, но е хубаво да чуем и вашият. 

***

Борисов, Цацаров, Пеевски, Цветанов са самоуверени, защото спазват завета на своя учител Тодор Живков и делят живота в България на две: „голямата“ и „малката“ правда. „Голямата“ е тяхната "истина" за грандиозните успехи на управлението, а „малката“ са критиките на някакви завистливи, пропаднали и нездрави елементи. Кои са прави ще разберем съвсем скоро, защото нещата наистина излязоха от контрол.

Сещам се за една мисъл на Атанас Далчев, която много подхожда за ситуацията: Частта е по-малка от цялото, но често е по-хубава от него.

Източник: https://frognews.bg/politika/pitaneto-komarnitski-ogoli-zurlata-pitaite-vie.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!