Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Два на нула за президента Радев! Застана сам срещу всички!

Отказ да подкрепи решението за избиране на шеф на антикорупционната комисия от парламента и вето върху  мораториума върху лекарствата бяха ответния удар на президента Радев, след като ГЕРБ продължи да приема закони, сякаш е единствената партия и има изключителното право върху съдбата на българския народ.

Президентът лаконично обясни за кой ли път, че подобна комисия ще бъде неефективна, ако депутатите разследват сами себе си за корупция и трябва да има независим коректив на работата им. Иначе се получава омагьосан кръг и развиване на дейност заради самата дейност!

Колкото до мораториума за лекарствата, той заяви във Фейсбук:    „Искам да е ясно на всички, че аз си седя зад думите, че ще работя за интересите на българския народ и  не зная защо от управляващата партия ГЕРБ, продължават да ме атакуват и да ми  пращат разни послания през телевизионният екран. Надявам се, че не мислят, че се страхувам от тях и ще пристъпя думата си.

Специално на господин Томислав Дончев, /който бе посочен за политик на годината от Борисов б.а./  и на останалите  му съпартийци ще припомня за кой ли път, че  винаги внимавам какво говоря, не се измятам от мнението си,  защото за разлика от тях аз съм военен, аз съм  с чин генерал и честта на пагона е всичко за мен и  не ми позволява да лъжа хората в очите. Докато в същото време, някои хора вече трети мандат предизборно говорят едно, обаче веднага като вземат властта вършат съвсем друго!“

Радев прекрасно съзнава, че ако не подпише решенията на парламента, ще наруши Конституцията и може да му бъде поискан импийчмънт. Но е готов дори да се раздели с поста си, но да остане верен на веруюто си, че трябва да се работи за България.

Тъй като от ГЕРБ прекрасно съзнават, че дори да приберат жалките гласове на „Воля“, пак няма да стигнат две трети гласували оставка на президента, панически се страхуват изобщо да си помислят за подобно гласуване. То би вдигнало рейтинга на Радев до небесата, а в същото време има опасност да предизвика масови бунтове пред парламента, ако депутатите се опитат да отстранят законно избрания с 2,5 милиона гласа български президент. Самото предложение за импийчмънт ще означава, че ГЕРБ застава срещу народа. А сблъсъкът този път може да има фатални последици за Борисов и послушните му палета.

Затова и пръв даде отбой самия Борисов, като чак от Брюксел изскимтя, че може би мораториумът за лекарствата няма да бъде приет на второ четене и няма защо да се безпокоят хората. Даже се сети, че майка му е починала от рак и са дали много пари за лекарства, продавайки имоти. Бай Суджук се опита да спечели съчувствие, но в социалните мрежи го разкостиха. Щом мороториумът няма да бъде приет на второ четене, защо беше приет на първо?   Или ББ не знаеше? Та той знае дори в колко часа заспиват депутатите МУ и кой какво прави и мисли, ако мисленето изобщо им е разрешено.

Цветанов също заяви, че баща му е починал от рак, но захапа Радев, че бунел народа и изпълнявал политическа поръчка. Съответно и Цецко обра негативите в социалната мрежа. Защото не Радев, а наглостта герберска изкара хората на улицата.

А ГЕРБ загуби битката за геноцида, който искаше да наложи.

Два на нула за президента и за народа!

Браво, господин Радев!

Автор Станислава Славова  Skandalno.net

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!