Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов: След 25 г. със сигурност няма да съм жив при тия нерви! Книги не чета, само директивите на Брюксел!

След 25 години няма да съм жив със сигурност при тия нерви, заяви българският премиер Бойко Борисов в телефонно интервю за “Дарик”. Той препоръча за Политик на годината за 2017 г. Томислав Дончев.

“Искам просто да дам своята оценка за неговата работа. Цветанов е бил много пъти, да чуе сега и Дончев, че неговата работа се забелязва”, подчерта Борисов.

За Дума на годината за обзора на радиото Борисов предложи “мир” и “Балкани”. Запитан коя ще е думата на 2018 г., премиерът каза: “Истински ми се иска да бъде просперитет, напредък, спокойствие и по-високи доходи”.

Запитан коя е последната книга, която е прочел, Борисов призна:  “Чета само директивите на Брюксел, защото ни заливат от всяка посока”.

Борисов отново обвини опозицията, че готви вот на недоверие нарочно в първите дни на българското Председателство. И призова почетния председател на ДПС Ахмед Доган да се намеси с разум, като не скри, че се надява на него, че и този път ще подходи държавнически, както в подобни важни за страната моменти.

“И този вот на недоверие, когато ЕС и ЕК са тук. Аз разбирам, че искат да бламират Председателството. И това наричат градивна опозиция. Поне 6 месеца да е спокойно!”, възмути се премиерът.

В отговор на въпроса защо гръцкият премиер Ципрас успя да раздаде по 900-100 евро коледни бонуси, а ние сме отпуснали само по 40 лв. за най-бедните пенсионери, Борисов заяви: “Неслучайно Гърция пак е блокирана от стачки. Популизмът не е довел до добро”.

После обаче намери оправдание за това нашата кесия да се развързва по-скромно с аргумента, че БВП на Гърция е три пъти по-голям от нашия.

За знаменателните събития от отминаващата 2017 г. Бойко Борисов посочи, че договорът между България и Македония, избран за Събитие на годината, е ключов за Балканите.

“Македония се намира на такова място, че засяга всички държави около себе си. 15 минути, след като със Заев подписахме договора, и Могерини, и Туск изказаха подкрепата си за него, защото всички знаят какво значи това. Положихме много усилия с колегата Заев, седнахме двамата, решихме ключовите въпроси”, разказа премиерът.

Сега остава с общи усилия на македонските съседи – Гърция и България, да се разреши проблема за името на Македония, който разделя Гърция и Скопие, подчерта Борисов.

Помощ от Германия е обещал канцлерът Ангела Меркел, отбеляза премиерът.

“Вчера Меркел каза, че иска заради добрата ни работа да ни подпомогне. България пази най-добре шенгенските граници на Европа. Но само заедно с Турция и с Гърция може да работим добре на нашите граници. Тези над 3 милиона мигранти в Турция трябва да останат близо до родните си места, а не да тръгнат към Европа”, каза още Борисов.

Българският премиер изтъкна, че той и главният преговарящ от ЕС за Брекзит Мишел Барние поемат тежките преговори за отделянето на Великобритания от евросъюза.

“Това е огромна работа, която касае милиони”, обясни Борисов. “С госпожа Мей се договорихме децата (на българите) в Англия да си държат матурите на български език. Аз пък съм поел ангажимент английските граждани, които живеят в България, да не си развалят комфорта след Брекзит”, допълни премиерът. 

Канал 3

http://kanal3.bg/news/comments/66322-Boyko-Borisov%253A-Sled-25-g.-sas-sigurnost-nyama-da-sam-dziv-pri-tiya-nervi

Източник: http://onovini.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!