Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов за разсърдения Симеонов: Аз ще внеса точка за лифта

Бойко Борисов заяви, че спазва стриктно коалиционното споразумение

Премиерът Бойко Борисов отвърна меко на Валери Симеонов, който заяви, че не иска да го вижда заради отлагането на решение за изграждане на втори лифт на Банско.
По-рано вицепремиерът го атакува остро, защото "компрометирал и саботирал" неговото предложение за промяна на концесията в ски курорта и дори заяви, че не иска да го вижда, след "това изработване, което направи". Той дори намекна за разпад на управляващата коалиция, защото не е от тези, които "слушкат и папкат".

"Аз се отнасям с уважение към моите заместници, имам коалиционно споразумение и го спазвам много стриктно и точно. Не знам какво е казал, защото съм пътувал, а и няма как всеки ден да гледам всички негови участия по телевизиите", коментира Борисов пред български журналисти в Брюксел, където участва в редовното заседание на Европейския съвет.

"Мога да се върна назад във времето - на миналото заседание на МС, за въпросната тема, която явно го е разсърдила. То го има и в стенограмата всичко, което съм говорил, но не считам, че най-важното за Министерството на екологията е тази тема, която се влачи от 2001 година, да се обсъжда в отсъствието на министъра, който го нямаше.

Темата за концесията не трябва да се продължава преди да имаме план за Пирин. Дори президентът Радев се обърна от тази тема. За да няма никакви спекулации, съм казал на Нено Димов, ако има възможност да се приеме точка за втори лифт на Банско, вносител ще бъда аз", заяви още премиерът.

Източник: http://dnes.dir.bg/news/bansko-boyko-borisov-%D0%92aleri-%D0%A1imeonov-kabinet-borisov-3-26690626?nt=10

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!