Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Симеонов бесен: Не искам да виждам Борисов, изработи ме

Валери Симеонов изригна срещу премиера и го обвини в саботаж заради отмененото решение за втори лифт в Банско. Той дори намекна за разваляне на коалицията.

На правителственото заседание миналата седмица точката за разширяване на ски зоната, внесена от вицепремиера, беше отложена. Това стана след като, на фона на протестите на екозащитници, Бойко Борисов заяви, че не иска да има никакви съмнения.

Преди два дни пък екоминистърът Нено Димов оттегли от МС внесения проект за допълнително споразумение към концесионния договор за "Ски зона Банско".

„Не виждам съдействие на Борисов по отношение реализацията на втори лифт. Премиерът компроментира и саботира моето предложение за промяна на концесията в Банско. В Програмата за управление пише, че трябва да се развива туризмът, да се насърчават инвеститорите, а това са текстове, които не се изпълняват, а саботират“, заяви днес Валери Симеонов пред телевизия BIT.

„Разбрах, че Борисов е пуснал SMS на Тома Белев (известният природозащитник, който участва в протестите срещу втория лифт - б.р.) в 10 часа сутринта, че точката за концесията ще бъде отложена и събралите се на сбирка пред парламента две семейства, тези глупаци, веднага се похвалиха във Фейсбук“, каза още той.

„Втори лифт няма да има поради несъгласие на Бойко Методиев Борисов. Сега аз сядам и мисля до 28 декември, когато ще има заседание на Министерски съвет. Всичко е възможно да стане – да не мислите, че аз съм от тези дето слушкат и папкат, и искат да си начешат егото?! Не искам да го виждам след това изработване, което направи“, категоричен беше вицепремиерът по адрес на премиера.

Той атакува и министъра на туризма Николина Ангелкова, която заяви, че няма как да се ангажира със срокове за втори лифт в зимния ни курорт, "но няма да е следващата зима":

„Министър Ангелкова говори едни обширни и напоителни глупотевини относно моето предложение. Не мога да я коментирам“.

До този момент няма коментар от Бойко Борисов.

Симеонов коментира и атаките на опозицията и в частност лидера на БСП Корнелия Нинова.

„Кой я слуша тая въобще? Това е една жена, която ежедневно доказва прозвището си г-жа Лъжа – нея ли да коментираме?“, каза Симеонов.

По въпроса за вота на недоверие към кабинета на тема "Корупция", който БСП и ДПС ще внесат в началото на следващата година, той пък каза:

„Аууу какъв ужас! Нищо няма да направят – ще чакаме до 17-ти януари, пък тогава да коментираме има ли смисъл този вот“.

Източник: http://dnes.dir.bg/news/boyko-borisov-%D0%92aleri-%D0%A1imeonov-kabinet-borisov-3-26690329?nt=10

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!