Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Рашидов за Прокопиев: Старозагорският и пазарджишкият затвор не са лоши

Председателят на парламентарната комисия по култура и медии Вежди Рашидов коментира пред агенция БЛИЦ твърденията на Иво Прокопиев, че се извършва посегателство над медиите му заради запорите, които му наложи съда след искане на КОНПИ.

"Не приемам да ме наставляват олигарси с купен морал! Каква медийна свобода може да бъде узурпирането на медийното пространство от хора, на които чужда фондация плаща за целенасочени внушения, които да разделят обществото? Това се нарича само по един начин - деморализация! Докато бях министър имаше едни хора, които ми искаха оставката без всякакъв повод. Зад тази малка креслива групичка винаги надничаше физиономията на един каолинов приватизатор! Кръг около него направи опит да обсеби Червената къща, но аз им попречих. Затова такива хора ме нападнаха. Те са последните, които могат да раздават морал!", обяви гневен Рашидов.

Бившият министър на културата разказа и как кръгът "Капитал" е искал да прилапа "Червената къща".

"Ще си позволя за първи път да го кажа пред медиите - за Червената къща бе направен същия сценарий, но в по-малки мащаби, какъвто бе направен за купуването на "Каолин". Беше подготвено Червената къща да смени собствеността си, за да може да бъде купена на безценица. Във веригата беше включен както тогавашния президент (Расун Плевнелиев), така и временния служебен министър на културата. Вече не бива да бъде тайна - малко преди за втори път да стана министър, от Австрия ми се обади Иван Кръстев, чиято жена и до днес е обсебила къщата на патриарха на българската скулптура Андрей Николов, която той е дарил, за да бъде къща музей", добави Рашидов.  

"Аз попречих на поредния грабеж на Прокопиев! Затова никой не бива да се изненадва, че самият кръг Иван Кръстев - Прокопиев ме атакува. Образът на съпругата на първия се появяваше някъде в тълпата, а тя и съпругът й стояха зад подписката с искане за оставката ми. Плевнелиев не крие близките си отношения с обвиняемия Прокопиев", коментира още скулпторът.

"Аз за първи път виждам български прокурор в лицето на г-н Цацаров, който има смелостта да бръкне в кофата с боклук. Много бих се радвал г-н Цацаров да изхвърли боклука! Прокопиев и хора като него трябва да отидат там, където им е мястото!

Изобретил ли е поне сладоледа? Как тези момчета станаха толкова богати, че да притежават по 200 милиона? И сега разбирам защо навремето той избяга в Сингапур! Сигурно е било заради силната любов на народа! На мен тези хора винаги са ми били несимпатични и смятам, че е време да отидат на мястото, което заслужават!", казва още Рашидов и допълва: "Слава Богу, че затворът в София не е единствен в България! Мисля, че Старозагорският затвор и този в Пазарджик не са лоши.  В крайна сметка на него би могло да му бъде дадена последна възможност да избере къде би му било по-приятно. Ако толкова желае, тъй като има 200 млн. лева, няма да е лошо да си построи затвор в Разград." 

Източник Канал 3

Източник: http://epicenter.bg/article/Rashidov-za-Prokopiev--Starozagorskiyat-i-pazardzhishkiyat-zatvor-ne-sa-loshi/142907/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!