Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мъж почина в коридора на болница, не го приели

45-годишен кърджалиец е починал в коридора на болницата в Първомай, след като часове наред бил разкарван по кабинети без да бъде приет. От болницата отрекоха.
Динко Димов бил на гости при родителите си в първомайското село Православен, когато му станало зле и баща му Димо го закарал с автомобил при личния лекар в Първомай, съобщи кърджалийският сайт "24Родопи".

„Беше настинал, след като дойде от Кърджали. Състоянието му никак не бе добро. В продължение на часове прекарахме в разкарване до джипито, после до болницата, пак обратно до личния лекар. Кръвното му бе 130 на 80. Личният му лекар каза, че не чувал дробовете му, но защото явно бил „дебел”, разказа бащата Димо Димов.

45-годишният Динко бил голям мъж, тежал около 130 килограма. След направена рентгенова снимка се оказало, че има двустранна бронхопневмония.

„Петното в дробовете му бе колкото човешка длан. Върнахме се обратно при лекаря, той ни прати за хоспитализация. Там прекарахме няколко часа в коридора за настаняване. Сложиха му абокат, но никаква банка. Динко ми каза да се прибирам на село. Купих му нещо за ядене. Питах лекари няма ли да го приемат. Всички вдигат рамене. Оставих сина си в коридора и тръгнах. След около два часа ми се обадиха, че е починал. Пациенти от стаята, в която трябваше да бъде настанен, ми казаха, че е починал в коридора и докарали тялото от там. Като влязох Динко бе поставен на легло, гол, само по едни чорапи. Накараха ме да подпиша, че не искам аутопсия”, обясни покрусеният баща.

Той твърди, че медиците в отделението по вътрешни болести на МБАЛ-Първомай му казали - "Да си го докарал по-рано като е зле!”.

„Хора вече умират от пневмония след настинка, защото здравеопазването ни е на някакво, не знам и аз какво ниво. 130-килограмов мъж умира в коридора, защото няма кой да му обърне внимание. Страшно е вече”, допълни още Димо Димов.

Позицията на болницата

Дир.бг потърси директора на МБАЛ-Първомай д-р Румяна Бойлова. Тя обясни, че 45-годишният Динко Димов е приет в лечебното заведение на 5 декември в 12.56 часа в крайно тежко общо състояние. Д-р Бойлова категорично отхвърли твърденията на бащата на Димов, че той не е бил приет за лечение и е бил оставен в коридора.

"От назначената от личния лекар пулмография на пациента е установено, че той страда от двустранна бронхопневмония, но има и кардиомиопатия (заболяване на сърдечния мускул, което води до тежка сърдечна дисфункция - бел.ред). Хоспитализиран е във вътрешно отделение с цианоза и са направени спешно изследвания. Категорично не е бил оставен в коридора", обясни директорът на МБАЛ-Първомай.

По думите й, Динко Димов е бил и с метаболитна ацидоза. Въпреки усилията на екипа, пациентът е изпаднал в клинична смърт и в 16.33 часа е починал.

Източник: http://dnes.dir.bg/news/parvomi-pnevmonia-bolnitza-26680913?nt=9

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!