Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ликувай, българино! Любимата ракия официално е лекарство

Учените от БАН станаха любимци на българите с твърдение за любимата ракия.

Любимата на българите спиртна напитка се оказа и полезна. Ракия в малки количества крие своите ползи за здравето и организма. Оказва се, че тя действа подпомагащо на храносмилането. Причината е, че стимулира производството на определени ензими, които разграждат храните.

По 50-70 грама ракия вечер не само отпускат напрежението след тежък работен ден, но и ви предпазват от стомашни проблеми. За феновете на спиртната напитка със сигурност е страхотно да разберат и че тя се справя по-успешно и от хапчетата с болки в главата, кръста и врата. Освен това, тя помага на сърцето и стимулира кръвообращението.

Пийте ракия за здраве и с мярка

Разбира се, полезните ефекти на любимата ракия важат, ако се ползва в умерени количества. По едно малко на ден не ви прави алкохолици. С до 70 грама от високоалкохолното питие си гарантирате тонизиращ и болкоуспокояващ ефект. Действа и съдоразширяващо, пише retro.bg.

Разбира се, тези ползи от домашната и купешка ракия не бива да се използват като предлог за злоупотреба с нея. Както са казали хората, много хубаво не е на хубаво. А и всички сме наясно с негативите от злоупотребата с твърдия алкохол. И те далеч не се свеждат само до махмурлук на следващия ден…

Източник: http://www.razkritia.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!