Следвайте "Буднаера" в Телеграм

С Признаването на Йерусалим ТРЪМП ВЗРИВИ Близкия Изток и Европа! КАКВА Е ЦЕЛТА НА САЩ! ИСТИНАТА ЩЕ ВИ ШОКИРА

Преди няколко дни американският президент Доналд Тръмп, светкавично и съвсем неочаквано, дори за съюзниците на САЩ, обяви решението си да признае Йерусалим за столица на Израел.

В изпълнение на това свое решение, Тръмп добави, че е наредил на Държавния департамент със заповед, да започне преместването на американското посолство от Тел Авив в Йерусалим.

Това неочаквано действие на Белия дом шокира и взриви арабския свят, както и цяла Европа. Причината е проста. Йерусалим е свещен град за три религии – юдаизма, християнството и исляма. И досега, въпреки многобройните претенции на Израел, свещеният град Йерусалим се считаше от света повече за културно-исторически паметник, отколкото за политически център.

И решението на американския президент да предаде Йерусалим във владение само на една страна – Израел – сега буквално отвори вратите на Ада. Защото със сигурност ще донеде до трета интифада (религиозна война на целия арабски свят срещу окупатора Израел- б.а.) На всичкото отгоре Палестина възприема Източен Йерусалим за столица на своята държава, чиято територия беше окупирана от Израел през 1967 г.

Пръв реагира палестинският президент Махмуд Абас. Той заяви в прав текст, че ако намерението на Белия дом се превърне в реалност, това ще доведе до кървав взрив от насилие и война, не само в Близкия Изток, но и в целия свят. Кралят на Йордания Абдула II и турският президент Реджеп Ердоган призоваха Тръмп да отмени решението си и обявиха, че късат дипломатическите си отношения с Израел.

Най-близките съюзници на САЩ в Близкия Изток също се обявиха категорично срещу това необмислено решение на президента на САЩ. Арабската лига, в която членуват 22 държави обяви, че признаването на Йерусалим за столица на Израел хвърля Близкия Изток и света в „насилие и хаос“. Държавите от Арабската лига смятат, че това решение на Белия дом е опасно нарушение на международното право, невалидно е и няма никаква юридическа тежест. Нека припомним, че ООН признава Източен Йерусалим за незаконно окупирана от Израел територия. И именно този Акт крепи статута на Йерусалим като свещен исторически град, който е светилище за няколко световни религии.

Арабската лига призова ООН да признае Палестинска държава със столица Източен Йерусалим и да обяви, че решението на Тръмп нарушава международното право и няма никаква юридическа сила. Междувременно насилието между Израел и Палестина избухна с нова сила. Още през първия ден след изказването на Тръмп, при сблъсъци и протести срещу решението на САЩ, поне 10 палестинци загинаха, а над 100 души пострадаха сериозно. Ал Кайда от своя страна призова за нова атака срещу САЩ във връзка с „позорното“ им решение за Йерусалим.

А хората в Близкия Изток, Европа и целия свят с основание си задават въпроса защо точно когато върлуващата в Сирия и Ирак терористична организация „Ислямска държава“ бе напълно разгромена от руските Въздушно-космически сили и Сирийската армия, а пострадалите държави започнаха да се връщат към своя мирен начин на живот… Защо точно в този момент дойде едно решение на американската правителствена администрация, което изцяло торпилира едва започналия мирен процес и създава условия за избухването на нова спирала на насилие и хаос в Близкия Изток?

Обяснението е съвсем просто: САЩ са бесни от развоя на събитията в Близкия Изток. Защото четворката Русия, Иран, Сирия и Турция напълно изхвърли янките не само от възможността да се разпореждат в държавите от Близкия Изток като в своя бащиния, но и ги лиши от техни изконни стратегически съюзници там като Саудитска Арабия и Йордания, които вече клонят към новия шериф в региона – Русия и нейните съюзници.

САЩ загубиха категорично и безусловно своето влияние в арабския свят. Но за това не са виновни нито Русия, нито Сирия или Иран. Янките загубиха отдавна утвърдени позиции в региона защото преди няколко години нахлуха в арабските държави като слон в стъкларски магазин. И започнаха войни в Ирак и Сирия, които бяха последвани от така наречените „цветни революции“, целящи да унищожат напълно Арабската лига.

Но хаосът и унищожението, което Щатите предизвикаха варабския свят бе само първата им цел. Втората бе изпращането на вълни от милиони мигранти и ислямски джихадисти в християнските страни на Европа, за да бъде променен целия традиционен етнически състав на европейските държави. И хаосът, заедно с насилието да вземат връх и в самата Европа.

След което следваше третата, необявена и най-важна цел на янките, заради която основна и крайна цел те предизвикаха целия този хаос и насилие. Тази цел бе ясна: Под маската на хаоса и насилието в Близкия Изток и Европа, Щатите целяха да създадат нова Ислямско-европейска терористична организация, която освен да отслаби тези два региона – трябваше да бъде насочена към ликвидирането на Русия.

А след ликвидирането на своя основен съперник Русия, янките спокойно можеха да завладеят целия свят. И да унищожат две трети от него. А останалите да превърнат в роби. И тор за Земята…

Дали САЩ ще унищожи  целия свят, за да постигне своите цели? Skandalno.net

Източник: Автор Иво Македонски, Skandalno.net

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!