Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов: В България хората вече живеят щастливо! Ние от ГЕРБ осигурихме това!

В нов опит да зомбира българския народ, Борисов използва платените медии и с апломб посочи „постиженията“ на своето правителство. За да докаже, че за ГЕРБ все още има място под слънцето.

Несменяемият лидер на герберите се похвали, че се било повишило качеството на живот на хората. Той ни осветли и как е станало това. Ами… ГЕРБ построили много магистрали и пътища. Обновили централните улици на градовете, построили детски площадки и градинки, сложили пейки. Направили водни съоръжения и канализации. Шефът на гербаджиите не пропусна, разбира се, да се похвали за пореден път и с „грандиозното“ софийско метро.

Герберите били създали много хиляди работни места и намалили контрабандата и организираната престъпност. Били постигнали устойчив ръст на пенсиите и заплатите. И най-вече – постигнали голям икономически растеж.

Всичко това звучи много хубаво, но… Социологическите проучвания показват, че 80% от хората в България не са удовлетворени от стандарта си на живот.

Гражданите масово посочват, че със заплатите и пенсиите, които получават, едва изкарват месеца и малцина успяват да си платят всички данъци и такси, които правителствата на Борисов стоварват постоянно върху главите им. Необходимата им месечна заплата за нормален живот в България хората пресмятат на около минимум 2500 лв., а нужната за преживяване пенсия на около минимум 900 – 1000 лв.

Неумолимата статистика пък разкрива, че от „хубавия“ живот, който Вождът осигурява на населението, всяка година бягат десетки хиляди граждани. Според бившия социален министър Христина Христова, България се топи годишно с по около 50 000 души. Раждаемостта е изключително ниска. Хората напускат родината си, в търсене на по-нормални условия за живот. А смъртността сред населението се увеличава като следствие от ГЕРБавото „щастие“, което е обхванало населението. Около 50 % от напусналите България са на възраст от 20 до 39 години.

Според проф. Христина Христова трябва да се дават повече пари за ранно раждане на първо дете, защото ако преди 25 години българката раждаше първото си дете на 24 годишна възраст, то сега това тя прави едва, когато мине трийсетака.

С други думи – българската народност загива! Няма кой да ражда. Хората, които са тук умират от недохранване, и липса на качествена храна, от изключително ограничения достъп до качествени лекарства и адекватна съвременна медицинска помощ.

И в добавка към целия този апокалипсис, да споменем, че ние нямаме икономика. Големите стратегически предприятия бяха разпарчатосани и ограбени. Енергийният сектор е в колапс и ако Русия не ни финансира и построи АЕЦ „Белене“, само след две-три години няма да имаме и никакво електричество. Защото до няколко години Европа забранява и ТЕЦ-овете.

В България вместо промишленост и селско стопанство има „домашни“ фирми, в които работят бащата, майката и децата им. При това бащата и майката работят и на друга работа, защото този дребен „бизнес“ изобщо не може дори да ги изхрани. Да не говорим за печалби и инвестиции в увеличаване на дейността. И всичко е съсредоточено само в сферата на търговията и услугите. Иначе ние нямаме промишленост, която да ни произведе дори гвоздеи.

И понеже нямаме никаква промишленост и никакво земеделие, правителството на Борисов непрекъснато взима многомилиардни заеми. Като с нечувана наглост се хвали, че увеличавало заплатите и пенсиите. Вярно, увеличава ги с по два-три до пет-шест лева. Които дори не могат да компенсират галопиращата инфлация. Но ако това е увеличение, здраве му кажи. Да не говорим, че тези „увеличения“ не идват от печалбите на реалната икономика. Те идват от заемите, които тегли безспир. Но в един момент заемите ще свършат и цялата картонена гербаджийска кула ще рухне. И ще погребе българския народ под развалините си. Ако не ги спрем сега. И веднага. Докато още не са натрупали заеми, които няма да можем нито да върнем, нито дори да обслужваме.

Ето това е лъжата, която на юбилея на ПП ГЕРБ Борисов нарече: „щастлив“ живот!

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!