Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Отнемат шофьорските книжки на сърдечно болните и инвалидите

По предложение на коалиционните партньори на Герб, министерски съвет предприема мерки в борбата с инвалидните пенсии и въвеждат от следващата година мярка с която да се отнемат всички свиделтства за управление на МПС на хората минали през комисиите на ТЕЛК.
Валери Симеонов коментира темата така:

" тези инвалидни пенсии точат бюджета с милиони, и който не покаже рецепта и бележка, че ходи на прегледи всеки месец вече няма да може да управлява автомобил. Всички знаем, че най - мощните автомобили в България се регистрират на хора инвалиди. Това трябва да спре. Ние знаем, че ще ощетим и много честни и болни хора, но това за нас няма значение, важното е всички инвалиди да започнат да ходят на лекар и да доказват това с бележки и без това лекарите се оплакват от малко пациенти, така ще им осигурим и повече работа и повече средства."

От правителството обявиха също, че акция "Инвалид" ще се провежда всеки месец от януари на територията на цялата страна и ще се спират всички автомобили с инвалидни стикери, за да се проверяват бележките от докторите,  които стават задължителни, както гражданската отговорност.

Източник: https://xaknews.blogspot.bg/2017/12/blog-post_76.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!