Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Изкуствен интелект си създаде „дете“, превъзхождащо всички човешки разработки

Това се случи в рамките на проект на Google

Изследователи от проекта Google Brain съобщиха, че система за изкуствен интелект е създала свое „дете“, което превъзхожда всяка една невронна мрежа, правена от човек, пише Digital Journal.

Основният изкуствен интелект е имал възможност да разработи свое специализирано „дете“, за да си помогне да изпълнява нови задачи по-бързо. Google за първи представи този изкуствен интелект от типа „дете и родител“ през месец май. Наскоро компанията се е завърнала към проекта с ново предизвикателство – главният изкуствен интелект да създаде потомък, по-мощен от всичко, което човек може да създаде.

В подробна публикация учените от американския технологичен гигант обясняват, че са използвали специален тип обучение, за да направят „детето“ по-„интелигентно“ от всяка една мрежа, която са създавали в миналото.

„Детето“ е имало за задача да идентифицира обектите в едно видео в реално време, без право да превърта, за да „види“ отново дадена сцена. Изкуственият интелект е трябвало да разпознае и отбележи няколко вида обекти в сложни сцени, докато видеото е вървяло. „Детето“, наречено NASNet, било оценявано от своя „родител“-контрольор – AutoML. AutoML анализирал резултатите и предоставял обратна връзка на NASNet как може да подобри работата си.

След като направил тестовете хиляди пъти NASNet бил толкова добър в поставената му задача, че надминал всички други съществуващи системи за компютърно зрение.

Източник: http://www.economic.bg/bg/news/9/izkustven-intelekt-si-sazdade-dete-prevazhozhdashto-vsichki-choveshki-razrabotki.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!