Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Връщаме имотите и на царя, и на Живков, и затваряме темата... имам председателство да правя...

"Стига с тия въпроси и тоя популизъм. Държавното управление е сериозна работа. Ето сега Председателство имам да правя, а вие ме занимавате с глупости" - така премиерът Бойко Борисов коментира разрастващата се политическа пародия около "царските имоти".

Припомняме, вчера тя достигна своя зенит, след като внукът на Тодор Живков - Тодор Славков, на шега поиска да му възстановят резиденциите на дядо му. И посочи като прецедент - възстановяването на държавни имоти на Симеон Сакскобурготски.
"Имам по-важни работи, затова ще им кажа на депутатите да възстановят имотите и на царя, и на Бай Тошо, и да се приключва с този въпрос." - допъни министър-председателят.

Това решение означава, че около 300 милиона лева в държавни имоти отиват за Величеството. Стойността на инжекцията за Славков не е ясна. Там става дума за 30 резиденции в цялата страна, вкл. "Бояна" и една на самия плаж в Приморско.

"Знам че струва скъпо, но знаете ли колко пари съм донесъл аз на държавата. Приспаднете го от заслугите ми и нека всички са доволни" - каза Бойко и финално допълни - "Ако провалим Председателството, ще изгубим милиарди. На мен те са ми по-важни от царските имоти".

Сега процедурата, която следва, е да се внесе законопроект, подобен на този за реституцията, и той да бъде гласуван. След това, ако се следва практиката от предните подобни действия, имотите ще бъдат прехвърлени на новите им собственици от съответните областни управители.

Ще следим темата и ще ви информираме.

Г.Н.

Източник: http://www.gudelnews.com/2017/12/blog-post_54.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!