Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов стана ПЕРСОНА НОН ГРАТА! Вижте ЗАЩО го ИЗГОНИ една от НАЙ-СТАРИТЕ държави на света!

Българска правителствена делегация, начело с премиера Борисов, която отиваше на посещение в Саудитска Арабия е била изхвърлена от въздушното пространство на Иран. Няколко изтребители от военната авиация на Техеран прихващат правителствения самолет и позорно го изгонват. С това Иран дава ясен знак, че Борисов е персона нон грата за тяхната страна.

Сега, постфактум, Вождът може да се кълне, че винаги е бил в приятелски отношения с Техеран, че той искал само мир и никога не се конфронтирал с държавите. Но…няма кой да му повярва. Не за друго, а просто защото Борисов лъже.

Казваме го в прав текст и затова ще се опитаме даприпомним на банкянския бодигард, че именно неговото правителство, само преди два месеца определи Русия като основна заплаха и враг на България. А всички знаем, че Руската федерация и Иран са стратегически партньори и приятелски страни. Което на практика означава, че Иран също е заплаха и враг за България.

Ето защо няма как да очакваш добро или поне дипломатически нормално отношение от страна, която индиректно си посочил като враг.

Но има и още нещо. Много по-страшно от дипломацията. Кабинетът „Борисов 3“ играеше непочтена и направо мерзка роля по отношение на Иран и Русия. И то в самия разгар на войната в Сирия. Точно тогава, когато двете страни изпращаха своите синове на смъртен бой с десетките хиляди терористи от Ислямска държава, правителството на Борисов продаваше оръжие, уж на американски фирми, което обаче отиваше право в ръцете на ИД.

Журналистката от в. „Труд“ Диляна Гайтанджиева, в свое разследване доказа, че България, и по-точно Кабинетът Борисов“, изнася оръжие за джихадистите в Сирия с дипломатическа поща. И, разбира се, журналистката вече е уволнена. Само защото е решила да каже истината. Със свои разкрития, за това, че България изнася оръжие за Ислямска държава в Сирия, излязоха и почти всички руски медии. Тоест, Борисов е знаел за този „износ“. Нещо повече. Въпреки сълзливите уверения на Бодигарда, че той никога не се конфронтирал с друга държава, фактите говорят точно обратното. България, чрез правителството на Борисов, на практика помагаше на ислямските джихадисти в Сирия, като ги снабдяваше с оръжие, произведено от наши специалисти, в нашите оръжейни заводи.

Но тези „удари в гърба“, както гневно ги нарече руският президент Владимир Путин, явно не бяха достатъчни за Юлий Цезар от град Банкя. Сега, когато горещата фаза на войната в Сирия почти приключи, Винету вместо да се опита да поправи по някакъв начин своята вина по отношение на Иран и Русия, той продължава да работи против тях.

Ще попитате защо? Ами много просто. Руското министерство на отбраната нееднократно разкриваше, че САЩ създадоха, обучиха, финансираха и въоръжиха, не без наша помощ, джихадистите от Ислямска държава. А най-дейният помощник на ЦРУ и Пентагона в сирийската „афера“, която освен Русия и Иран, целеше да унищожи цяла Европа, включително и България…Най-близкият помощник на САЩ в Сирия, който финансираше почти изцяло Ислямска държава, бе Саудитска Арабия.

И вижте какво се случва. Вместо да отиде в Иран и Русия и да се извини за злините, които нанесе на тези държави в Сирия, Борисов отива…в Саудитска Арабия. Отива на посещение в страната, която най-много навреди на Иран и Русия в сирийската кампания. Отива да сключва договори, а кой знае може и да договаря нови доставки на оръжие, което да се озове в ръцете на недоубитите джихадисти. Какво неописуемо нахалство и безочие, нали?

И след всичко това, което е причинил на двете държави,които изнесоха на гърба си тежестите на войната с ислямистките радикали, Борисов иска да го пуснат през въздушното пространство на Иран. И то, за да отиде при техния най-върл враг Саудитска Арабия. Е, питаме ви, как да стане това? Истината е, че иранците имаха всички основания и да го арестуват. Не просто да го изгонят.

Но каквото и да става оттук нататък, Борисов ще е персона нон грата за Иран. И за Русия. И за Китай. И за още други страни. Защото хората разбраха що за вълк в овча кожа е той.

И защото продължава да слугува на евроатлантиците. Против коренните интереси на българския народ и българската държава. И така ще бъде, докато хората не се събудят. И не го изгонят. Завинаги!

Автор Иво Македонски,   Skandalno.net

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!