Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Галъп интернешънъл: 80% от българите харесват Борисов за премиер! Вижте ЗАЩО! Истината е НЕВЕРОЯТНА!

Експресно социологическо проучване, проведено в края на ноември показва, че над 79% от гражданите смятат, че не са необходими предсрочни избори. Това, според социолозите означава, че хората си харесват Борисов.

Българският народ, обаче, отдавна престана да вярва на социологическите проучвания.  Защото такива „проучвания“ като „заключението“ на „Галъп“, че почти никой не иска предсрочни избори, на практика показват за пореден път до каква степен социолозите са склонни да обслужват мераците на властимащите.

Но ако приемем за момент, че твърдението за „онези“ 80%, които не искат избори е вярно, то тогава не могат да бъдат обяснени един куп други политически факти, които самите социологически агенции отдавна провъзгласяват. Такъв например е фактът, че, по официални данни,  одобрението за парламента се движи между 8% и 12%. А одобрението за правителството на Борисов, пак по официални данни, е между 20 и 23%. В съдебната система пък, почти никой не вярва.

Веднага възниква въпросът как става така, че хем никой не вярва в трите официални държавни власти – законодателна, изпълнителна и съдебна, хем никой не иска нови избори. Вероятните отговори са три. Или социологическата агенция спестява истината. Или народът не вярва нито в институциите, нито във възможността нещата да се променят чрез избори. Или и двете констатации са верни. Социолозите не казват истината, а народът отдавна не вярва, че нови избори ще помогнат с нещо да се промени положението му.

Следователно, щем не щем, стигаме до неоспоримия факт, че официалните институции и политиците в България въобще не се ползват с доверието на народа. Нека припомним, че през февруари 2013 г. народът излезе на многохилядни спонтанни протести срещу управлението на Борисов и ГЕРБ.

Какво означават тези факти, които изброихме току що? Те означават, че българите не вярват в управлението. Не вярват и в изборите. Тоест, не вярват в демокрацията ала Борисов и ГЕРБ. А това вече е много страшно. Защото показва, че народът се готви за нещо друго, щом не вярва в съществуващата система. Това показва, че хората се готвят за смяна на системата. Казано с други думи – народът се готви за битка с Борисов и неговите пудели.

Ако някой все още се съмнява в извода, който направихме, то веднага ще посочим други факти от социологическото проучване на „Галъп“. Огромно мнозинство от над 60% не одобряват действията на Главчев като председател на парламента, излъчен от Борисов и управляващата ГЕРБ. И смятат, че той отдавна би трябвало да си подаде оставката.

И пак се получава някаква шизофренична ситуация. Гражданите не одобряват нито Главчев, нито Цецка Цачева, нито Лиляна Павлова, още по-малко пък Десислава Атанасова – всичките назначени от Борисов. Списъкът може да бъде продължен. Значи хем не одобряват хората, назначени от Борисов, хем 80% одобряват Борисов за премиер.

Това пък означава, че на изборите, българските граждани не гласуват за Борисов. Не и по добра воля. Значи гласуват принудени от „някакви“ обстоятелства. Или вместо тях „гласуват“ назначените от гербаджийските кметове секционни комисии. А след това ЦИК донаглася нещата. Няма как иначе да се обяснят изброените факти.

И така ще бъде, докато българският народ не си каже тежката дума. Времето за това наближава. Нека управниците да си подготвят визи за Щатите. Защото в Европа никой няма да ги спаси.

Автор Иво Македонски,   Skandalno.net

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!