Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Вежди Рашидов: Извинявам се за репликата, че останалите у нас за "чеп за зеле не стават"! Съжалявам!

Бившият министър на културата и сегашен председател на ресорната комисия в парламента Вежди Рашидов се извинява за репликата, че кадърните напуснали България, а останалите тук "за чеп за зеле не стават".
"Ако някой ме е разбрал погрешно - искрено съжалявам и се извинянам, защото не го мисля така. За съжаление прозвучало е погрешно, извинявам се, ако съм наскърбил някого. Моля хората да не го приемат така.", заяви Рашидов пред Епицентър.бг 

"За съжаление, след като изучим и подготвим нашите деца в живота, голяма част от можещите отиват навън и стават данъкоплатци на друга държава. Затова казах, че има недостиг на квалифицирана работна ръка, която е много важна за България - за бизнеса, за икономиката, за растежа. Желанието ми беше да обясня, че тези, които остават у нас, в голямата си част не са квалифицирани и използвах една народна фраза, което обществото ползва всеки ден. Защото нито чепът на царевицата е нещо обидно, защото ядем хляб от тази царевица, нито зелето, което слагаме на масата, е обидно.

Но словосъчетанието увисна и не беше добре разбрано. Тъжно ми е, че се възприе лошо! Целият ми съзнателен живот е бил да съм добър български гаржданин и да обичам хората, с които живея, тъй като аз съм живял с изключителни българи". Изплака се пред Епицентър.бг  Рашидов в коментар на бурната реакция, която предизвика неговата реплика. 
"Ако някой ме е разбрал погрешно - искрено съжалявам и се извинянам, защото не го мисля така. За съжаление, прозвучало е погрешно, извинявам се ако съм наскърбил някого. Моля хората да не го приемат така. Живи хора сме, стават грешки, не съм 100-процентов политик, понякога прекалено свободно се изказвам", каза Рашидов и подчерта: "Съжалявам още веднъж!"
 
Рашидов вече е започнал да пише книга, в която ще разкаже живота си във времето на две системи. "Винаги съм бил под прожекторите, някой трябва да напише истината!", обясни бившият министър
 
Вежди подчерта, че не иска да е средство на безмислените войни на когото и да било, защото му остава малко на този свят.

За битките между БСП и ГЕРБ, Рашидов заяви, че внимателно слуша премиера Борисов. "Трябва всички да сме обединени, трябва да решим важни проблеми, което са сериозните държавни проблеми. На всеки се случва да бърка, само че едните използват медиите и екрана, а другите нямаме такава възможност", допълни още Рашидов. Той защити колегата си Иво Христов, като заяви, че на всеки се случва да изпусне някаква реплика, но пък е намерил сили да се извини.

Източник: http://epicenter.bg/article/Vezhdi-Rashidov--Izvinyavam-se-za-replikata--che-ostanalite-u-nas-za--quot-chep-za-zele-ne-stavat-quot--/141820/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!