Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Опорни точки за тъпанари: Ако не си тиквеник, си комунист и обратното. Свободни и мислещи не се предвиждат


И двете са „деца“ на бившата БКП

Боян Цонев

ГЕРБ е дясна партия. БСП е лява партия. Това са основните опорни точки на задкулисието които успешно успяха да пробутат на средностатисти-ческият български избирател с активното съдействие на „десните“ партии от РБ, които така и не можаха да излъчат смислено послание към избирателите си, и току се присламчваха една по една към победителите(справка-Радан, Московски,Лукарски,Гърневски). И с активното действие на отломките от старата БКП-майка АБВ, БСП, ДПС и ГЕРБ които липсата на истинско ляво много ги устройва. Вярно е, че и „ляво“ се смята за мръсна дума в посткомунистическа България, защото се свързва с бившите комунисти, които извършиха много зверства над собственият си народ. И не се извиниха, и не се разкаяха. Но пък сегашните БСП веят знамената на 100 и нам колко си годишна партия.

Всъщност успешно премина прехода. Старите комунистически структури успешно овладяха икономическите активи на държавата. Обаче несправедливостта в която живеем е явна, а това е най-голямата опасност за „новите“ и „важните“ От несправедливостта и неспособността да свикнат с нея са започнали не една и две революции. Затова измислиха мантрата ГЕРБ е дясно, щото е член на ЕНП, а БСП е ляво, щото е член на ПЕС. Това разбира се изобщо не е вярно. БСП е лява точно толкова, колкото твърдението, че пишещият тези редове е марсианец, а ГЕРБ е ляво-дясна-популистка партия с народняшки и авторитарен привкус. И двете са „деца“ на бившата БКП.

Не бих се наел да броя колко от Изпълнителната комисия на ГЕРБ са били редови членове на БКП, или колко от Изпълнителното бюро на БСП са били членове на БКП. Не бих се наел, защото резултат може и да е равен. Не, че не е логично. Към 10-ти ноември 89г. в БКП членуваха около 1млн.души.

С развитието на социалните платформи се появи и нов феномен който се разви изключително бързо-„новинарските сайтове“ които започнаха да бълват „новини“. Първоначално никой не обърна особено внимание, но след известно време се видя, че Facebook и Twitter генерират много трафик и много коментари. Което значи, че след като има коментари, има „мегдан“ за управление на масите и формиране на мнения и групи „по интереси“ А е известно, че най-лесният начин да отнемеш свободата на някой е да го приобщиш към група или общност. Тогава приобщаването води до компромиси с личното мнение и усещане в името на „общото“ и „полезното“. Това накара think-tanks-овете да се замислят, и да вземат мерки за овладяването на това пространство(социална мрежа) което по своята същност е свободна платформа за общуване, изразяване на мнение и позиция или просто за забавление. И се започнаха Големите Тролски Игри 1-ва част. ГЕРБ и БСП естествено са най-активните играчи защото имат финанси да го направят. Започнаха да наемат „тролове“ за да бълват и те мнения, новини и коментари. Няма какво да разкажа за троловете което средностатистическият потребител на социална мрежа да не знае от собствен опит.

Троловете са си тролове, кучетата(разбирай-мислещите и свободни) си лаят, керванът(разбирай управляващи-опозиция) си върви. Всички те имат една по-голяма цел която обаче остана скрита от повечето потребители. Целта им е всички да се припознаят в единия или другия играч. Няма независими, мислещи и свободни. Или си тиквеник или си комунист. Ако случайно се появи някой който има собствено мнение, голямата цел става да се оплюе и да се изпрати в отбора на „врага“. Така „нашите хора“ от „нашият отбор“ автоматично ще го намразят и оплюят, и няма никакъв шанс да обърнат внимание на мнението му, независимо колко обективно и подплатено с доказателства е то. Друга опция не се предвижда. Докато преди година опорните точки се даваха на редовите партийци, сега опорните точки се дават на троловете. В последните месеци те звучат обобщено така: Ако не харесваш тиквеник значи си подъл комунист. Също и обратното: Ако мислиш, че комунистите са идиоти, значи си подъл гербер. Мислещи и свободни не се предвиждат. Справедливи също не се предвиждат. Некомунистически настроени леви-не се предвиждат. Невторачени в свръхлибералното десни-не се предвиждат.

Театърът между ГЕРБ, БСП, ОП, ДПС и Воля продължава. Целта е никой да не наруши статуквото. Нови „не-наши“ не се предвиждат. Истински загрижени за хората-не се предвиждат. Истински загрижени за България-не се предвиждат. Ако не си тиквеник си комунист и обратното. Други опции няма. Не се предвиждат.
Боян Цонев

Източник: http://bgjournal.info/oporni-totchki-za-tapanari-ako-ne-si-tikvenik-si-komunist-i-obratnoto-svobodni-i-misleshti-ne-se-predvizhdat/

@ Кой свали Тодор Живков, но остави комунистите на власт?
@ Защо Западът не разреши да бъдат съдени комунистите [Видео]
@ Защо САЩ са основните поддръжници на комунизма по света? [Видео]

Georg Georgiev:
1. Бойко Борисов - комунист, майор от УБО, и син на полковник от МВР.
2. Цветан Цветанов – комунист, служител в ДС! (Седмо управление). Осиновен от баба си и дядо си – активни борци, за да бъде приет БЕЗ приемен изпит във ВУЗ! Баща му е бил също член на БКП и личен шофьор на Григор Шопов!
3. Цецка Цачева – партийна секретарка на Окръжния народен съвет в Плевен.
4. Николай Младенов – комсомолски секретар , племенник на Петър Младенов , и син на Евтим Младенов - щатен служител на Първо главно управление на ДС - свързочник в различни посолства, като ползва дипломатически статут за прикритие.
5. Сергей Игнатов - син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси.
6. Росен Плевнелиев - платен първи секретар на общински комитет на ДКМС в Благоевград .
7. Симеон Дянков – стипендиант на фондация Людмила Живкова !
8. Нона Караджова - дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП.
9. Лиляна Павлова - внучка на заместник завеждащ отдел в ЦК на БКП ! Дядо и е бил рамо до рамо с Тодор Живков в партизанският отряд „ Чавдар” !
10. Вежди Рашидов - удостоен лично от Илия Павлов със званието Главен Мултак на РБ,
11. Ивайло Московски - първа щатна работа в Мултигруп.
12. Правосъден министър Диана Ковачева - дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП, съпруга на настоящ лидер от БСП...
13. Аню Ангелов – Комунистически генерал ! Член на БКП от време ОНО ; и сега забележете – бил е делегат на комунистическата партия през 1990 година , когато БКП се преименува на БСП ! А тогава комунистите само за една вечер осъмнаха като „Социалисти”

Тодор Живков бил голям любовчия (имал безброй любовници) – Затова ли толкова много управляващи приличат на него?

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!