Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Менда Стоянова: Децата ми останаха в България. Не смятам, че от тях чеп за зеле не става

Хората не са удовлетворени от жизнения си стандарт у нас, но това ги стимулира за подобрение

„Моите деца останаха да учат и работят в България. Не смятам, че от тях чеп за зеле не става. Те са тук, защото със съпруга ми така сме ги възпитавали и защото виждат бъдеще. Все повече деца остават тук“. Така председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси в Менда Стоянова коментира твърденията на колегата си Вежди Рашидов от неделя, че в България са останали хора, които не стават „чеп за зеле“, а качествените отдавна емигрирали. Откровенията на депутата от ГЕРБ и бивш министър са най-обсъжданата тема в социалните мрежи, като българите се чудят откъде синът му е намерил пари за хотел на австрийските Алпи.
 
По думите на Менда Стоянова това, че хората не са удовлетворени от жизнения си стандарт е добре, защото така имат предизвикателство и стремеж за подобрение. „Имаме ръст на приходите и разходите, защото има ръст на икономиката. Хората, които плащат данъци са основата на всичко.

През бюджета се оправи преразпределение към онези, които не могат да се справят, това е т. нар. социална политика“, добави тя. „Тези 2,5 млрд. лева разходи повече в Бюджет 2018 г. не се раздават на калпак. Те са пренасочени в определени сфери. Това е на първо място образование, на второ - здравеопазване, трето - сигурност, социалната сфера“, заяви Стоянова пред БНТ.
 
Тя коментира и конгреса на ГЕРБ, който се проведе преди ден. „Само преди половин година ние бяхме на избори. Ясно и категорично са очертани приоритетите ни. Това беше потвърдено и на конгреса ни“. „Целта на декларацията ни беше едно послание към всички наши членове и симпатизанти за това каква е позицията на ГЕРБ спрямо опозицията БСП. Те се стремят да консолидират редиците си вътре. Заявка за коалицията няма нито от наша, нито от тяхна страна. Тази декларация беше насочена към нашите хора. В България винаги, когато нещата не се кажат ясно, започват да вървят едни внушения“. „Да бъдеш диалогичен е приоритет на ГЕРБ. Неслучайно имаше предложение към Корнелия Нинова да оглави парламента, а Деница Златева европредседателството. Искахме да покажем, че сме различни и искаме да имаме различни взаимоотношения - дискусия, а не противопоставяне. Търсене на диалог, да дискутираме по същество - това беше изтълкувано, че търсим коалиция. Ние няма е нужда от това. Двете партии имаме принципни различия. Това беше по-скоро послание“, увери Менда Стоянова.
 
„Говорихме за българите-мюсюлмани, защото те са важни. Ние с ДПС коалиция няма да правим. ДПС е олицетворение на партийния разрез на това население в България. Ако ние започнем да говорим срещу тази партия, това при всички случаи ще стигне до техните симпатизанти. Не говорихме за ДПС, за да не се конфронтираме по никакъв начин с хората“, каза още тя.

Източник: http://epicenter.bg/article/Menda-Stoyanova--Detsata-mi-ostanaha-v-Balgariya--Ne-smyatam--che-ot-tyah-chep-za-zele-ne-stava/141713/2/48

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!