Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Костов изплашен, насъскал адвокатите си да скачат срещу ревизията на приватизацията

Адвокатите на шайката, създадена от Иван Костов чрез престъпното раздаване на държавни активи, маскирано като приватизация, очаквано скочиха да бранят своите клиенти срещу планираната ревизия на тези престъпления и предложенията за отпадането на давността за разследването им.

Това пише в. Телеграф в днешния си брой.

Подплашени от готвените конституционни промени за отпадане на давността на престъпленията, свързани с приватизацията, скандалните бизнесмени Иво Прокопиев, Огнян Донев, Сашо Дончев, барабар с побратима им Цветан Василев, впрегнаха всички сили да дискредитират тази инициатива на политиците от мнозинството, а и от опозицията. Причината е, че тази шайка получи път в живота именно чрез скандални сделки по модела РМД, белязали управлението на Костов, като например приватизациите на „Каолин“ и „Дамяница“. Първият залп на шайката срещу ревизията на приватизацията беше даден от техните медии, сформирали фабриката за фалшиви новини, оглавявана от кръга „Капитал“ и присъдружните му сайтове. След като не успяха да намерят уважавани юристи, които да използват за разпространяване на опорните си точки, скандалната шайка прибегна до услугите на адвокатите си.

Такъв е случаят с Георги Атанасов, който в пространно интервю пред „Медиапул“ на бившата говорителка на Командира Стояна Георгиева обясни как конституционните поправки хем са тъпи и няма да проработят, хем противоречат на принципите на правовата държава, хем обаче щели да се използват за репресии срещу неудобни бизнесмени. Учудващо е как четирите тези могат едновременно да са верни, но не е учудващо, че ги казва именно адвокат Атанасов, който е съдружник в кантората на защитничката на Даниела Доковска. Именно Доковска брани фармацевтичния бос Огнян Донев в съда по делото за укриване на данъци за 62,8 млн. лева. Тя самата е деен участник в мрежата от грантаджийски НПО-та изградени с пари на Сорос и обслужващи задкулисието у нас. Такова НПО беше БИПИ, от което се пръкна сламеният политически лидер Христо Иванов.

В него Доковска наследи Иванов, след като той стана министър. За да е пълно правното обслужване от тази кантора пък, самият адвокат Атанасов се писа учредител на партия „Дай, България“ на Христо Иванов. Сега същият адвокат защитава интересите на същата групичка скандални бизнесмени, критикувайки законовите поправки, които могат да ги вкарат в затвора, обяснявайки, че противоречат на принципите на правовата държава. Тези принципи обаче се създават от представително мнозинство от населението, което чрез демократични принципи изпраща свои представители в парламента. Там също се очертава конституционно мнозинство, което иска ревизия на приватизацията. А при тази ревизия виновниците може да бъдат разкрити и наказани за далаверите си точно както мнозинството от българския народ отдавна иска.

Източник: БЛИЦ

Източник: http://bultimes.bg/kostov-izplashen-nasuskal-advokatite-si-da-skachat-sreshtu-reviziyata-na-privatizatsiyata/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!