Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ревизоро: ​Губим 1 млрд. лв. от незаконен внос на горива

Държавата губи около 1 милиард лева от незаконен внос на горива.

Председателят на парламентарната комисия за наблюдение на приходните агенции, борба със сивата икономика и контрабандата Eмил Димитров - Ревизоро, съобщи по БНТ, че схемите за контрабанда са ясни.

Според Димитров, на пристанищата нямало измервателни уреди и не е ясно какви количества горива се внасят в страната.

Ще може да се приеме нов закон за администрирането на тези горива, продажбата на нефт и нефтопродукти. Означава, че могат да се направят специализирани акции, за да се види кои са тези нелегални цистерни, които разкарват горивата из страната. Също така може да се види какви са тези бензиностанции, които имат закопани по няколко цистерни и продават денем легални горива, а нощем - нелегални през неотчетени колонки.

Веселин Марешки е продукт на един виден политик в последните две години. В даден момент може да бъде полезен и може да бъде ползван, заяви депутатът от "Обединени патриоти" Емил Димитров.

Той добави, че схемите за внасяне на горива през пристанищата, както и манипулирането на уредите в данъчните складове и бензиностанциите не се отнасят за бизнеса на Марешки, тъй като той нито внасял горива, нито имал складове.

"Той участва в други схеми. Проблемът е от купуването на горивото до продажбата му в бензиностанцията и как така то поевтинява толкова. Какво става и с ДДС-то", попита Димитров.

Според него големият проблем на лидера на "Воля" и зам.-председател на парламента е бизнесът му с лекарства. Той даде за пример как една аптека, намираща се в село, има много малък обем на продажби и само година по-късно те достигат милиони левове.

Източник: http://dnes.dir.bg/news.php?id=26618393&nt=10

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!