Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Осуетен нов мигрантски наплив към България – Българи са осъдени в Швеция за трафик на хора

Йончева отговори на Каракачанов и Симеонов с нова снимка: Оградата по границата пак пада

Граничните власти в Одрин са заловили вчера група от 225 мигранти и бежанци при опит да преминат нелегално в България и Гърция.

Полицаи от пътната полиция, които дежурят на разклона на трансевропейската магистрала за Одрин, засекли две подозрителни лица. Те са уведомили за това одринската полиция, която изпратила екипи. Двамата са били задържани и се оказало, че нямат документи за самоличност, съобщи за БТА Нахиде Дениз.

Междувременно турски граничари от 54-а механизирана бригада, дислоцирана в Одринския регион, съвместно с екипи на жандармерията, на които е поверена охраната на границата, са разкрили група от 223-ма мигранти и бежанци, които се укривали в близките до границата с България села Орхание, Боснакьой, Мерич и Йени кадън.

Мигрантите, които възнамерявали да се прехвърлят в България и Гърция, са от различни страни - Сирия, Либия, Ирак, Мароко, Алжир, Пакистан и Афганистан.

На 8 ноември турските власти в района на Одрин заловиха група от 575 мигранти и бежанци, които се подготвяли да преминат нелегално у нас и в Гърция.

На 6 ноември в района бяха задържани 71 мигранти.

На 1 ноември турските гранични власти заловиха група от 149 мигранти и бегълци при опит да преминат нелегално в България и Гърция.

При всички от случаите мигрантите се разделят на групи и се укриват в околностите преди да опитат да преминат нелегално на българска или гръцка територия.

http://dnes.dir.bg/news/odrin-migranti-bezhanskiat-natisk-26618005?nt=10

Българи са осъдени в Швеция за трафик на хора

Двама българи, на 49 и 42 години, са осъдени на по 4 години и два месеца в затвора заради трафик на хора, съобщава Радио Швеция, цитирано от Агенция "Фокус".
Осъдените са обещавали работа на строителни обекти на своите жертви, като често са принуждавали повярвалите им да просят, за да покрият разносните по пътуването си.

Според данните, представени от прокурора, жертвите са живеели в сграда без прозорци и централно отопление през зимата и често са хранени с остатъци, извадени от кофи за боклук.

Освен лишаването от свобода, двамата осъдени ще трябва да платят и глоба в общ размер от 370 хиляди крони на седем от пострадалите.

Случаят е разкрит със съдействието на българската полиция.

Източник: http://dnes.dir.bg/news/balgari-shvetzia-osadeni-26617625?nt=10

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!