Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Йончева отговори на Каракачанов и Симеонов с нова снимка: Оградата по границата пак пада

Депутатката от БСП показа снимка на паднала част, направена преди два дни | Сн.: Елена Йончева

"15 души минаха за около 1 минута, а другата група от 35 души минаха за 10 минути. Когато ме видяха, побързах да намеря най-близкия граничен патрул. Пояснихме мястото и полицията дойде след 25 минути". Това каза депутатът от БСП Елена Йончева в студиото на "Тази сутрин" по bTV.
Преди седмица, в същото студио, министърът Красимир Каракачанов се ядоса на кадрите от филма, които Хекимян му показа и заяви, че Йончева само не е посрещнала мигрантите с локум и кафе.

"Г-н Каракачанов ако беше гледал филма, нямаше да реагира по този начин. Фактите, които разкриваме са обезпокоителни. Ние не сме били трима, а двама. В този момент сме били аз и шофьора. Ние няма как да бием шамари. Ние успяхме просто да ги задържим да не тръгнат навътре в страната. Не успяха да ни локализират близо 25-30 минути. Бяхме на отсечка близо до Капитан Андреево, което не е място трудно за намиране.

Искаме да покажем корупционната схема. Внесли сме сигнал в прокуратурата, в ДАНС, във фирми и във всички съответни органи. Днес ще предадем филма на президента, министър-председателя и главния прокурор", обяснява тя.

"В документалния филм участват много хора, но аз категорично отричам да е участвал човек, който е бил уволнен за корупция. Г-н Симеонов не е филмов или културен критик, за да коментира дали е скучен. Той трябва да отговори на някои много важни въпроси. Лъгаха ни много за тази ограда.

Истината е, че тази ограда струва 200 милиона, от които са били откраднати пари. Това преградно съоръжение не е просто една тел. Предават ни", заключи тя.

Елена Йончева извади снимка, на която ясно се вижда място където оградата е паднала. Тя е от преди няколко дни.

"Какво ще стане с тази ограда, когато падне сняг? Това е една огромна корупционна сделка на гърба на българския данъкоплатец. Не мога да спекулирам колко пари са отишли за оградата и колко са прибрали. Не съм експерт, но просто сравнявам с гръцката граница. Вярвам, че в прокуратурата има специалисти, които да докажат това", добави тя.

"Когато г-н Борисов твърди, че в парламента има наркотрафикант, ние решихме да сезираме прокуратурата. Няма как да работим с такива хора. Той каза, че в парламента има наркотрафикант, а не, че в парламента има хора, на които роднините им и така нататък, са наркотрафиканти. Той е министър-председател и думите му трябва да тежат", обясни Йончева.

"Това, което стана в парламента с Главчев е позор. Нинова не беше нарушила правилника на Народното събрание. Големият проблем е, че Главчев не си подаде оставката, защото е осъзнал, че е сгрешил.

Той си я подаде, за да не се излагаме по време на европредседателството. Реакцията му беше необяснима за мен, въпреки, че той беше доста последователен в поведението си в последно време", твърди Йончева по повод оставката на бившия председател на парламента Димитър Главчев, който изключи микрофона на Корнелия Нинова по време на заседание.
..
Източник: https://www.blitz.bg

Осуетен нов мигрантски наплив към България – Българи са осъдени в Швеция за трафик на хора

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!