Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Румен Радев с твърд удар срещу Борисов. Да за ревизията на приватизацията, но… Вижте условието

Президентът Румен Радев подкрепи предложенията на ГЕРБ да бъде направена  ревизия на дивата  приватизация в България, но с едно категорично  условие.

Радев обяви, че е за промени в Конституцията и за изясняване кой какво е гушнал за жълти стотинки по време на прехода и дали се упражнява следприватизационен контрол, обаче не на реваншизма.

Според него е добре да се разбере кои са милионерите на прехода и как са се сдобили с имуществото си, само че  това не е достатъчно.

България трябва да спре само да се вглежда в миналото си, а да погледне и настоящето.

Президентът заяви, че  за него приоритетите са други: „ Говорим за две различни неща – едното е преглед на миналото, един пореден нов преглед, за който  ГЕРБ настояват и  аз приветствам намеренията им.

Правени са много резизии на прехода без особени разултати досега. Може би с промяната на Конституцията ще се постигне някакъв напредък, някакъв нов поглед, но това няма да реши сегашните ни проблеми.

Далеч по-важно е да се фокусирам върху настоящето и бъдещето, защото докато гледаме под лупа кой какво е правил в миналото и какви са грешките му и щетите, които е нанесъл на държавата, в момента продължават да се печелят  крупни обществени поръчки. Какво ще правим с тях?”, запта президентът.

Така Радев даде ясно да се разбере, че няма да позволи отвово да ровим в миналото, без да бъде направена сериозна ревизия и на настоящето. От думите му става ясно, че трябва да се наблегне на сериозна ревизия кой краде сега от еврофондовете и кой се опитва да замаже следите, като се обръща назад и отклонява общественото внимание към прехода и минали престъпления, прикривайки сегашните.

А намекът е от ясен по-ясен. Той ще подкрепи промяна в Конституцията, ако в тази промяна има механизъм, който ще извади на светло и сегашните крадци.

Това никак не е угодно за ГЕРБ, защото през последните девет години само те „усвояваха“ европарите и заравяха далавери в асфалт и саниране и куп други сделки. И ако ще се търсят минали финансови удари срещу народа, трябва да се ревизират и сегашните префинени мошеници, а всеки знае кои са.

По този начин президентът размаха пръст към Борисов и лаконично му каза, че търсейки корупцията в миналото, първо трябва да започне от настоящето.

Тоест от себе си.

Автор: Станислава Славова, Skandalno.net

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!