Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Велико! Гришо с историческа титла след драма в Лондон!

Велик момент! Историческа титла! Гришо Димитров спечели последния за 2017 година мач от Тура! Във финала на Заключителния Мастърс за кампанията Гришо надви Давид Гофен с 2:1 сета. Драматична битка!

Досега в турнира Григор записа успехи срещу Доминик Тийм, Гофен, Пабло Кареньо-Буста и Джак Сок.

5 от 5 победи за дебютанта в надпреварата Димитров. 1500 спечелени точки за Гришо в "О2 Арена", историческо влизане на българин в Топ 3 на тенис-ранглистата.

И паметна титла за Григор Димитров от Заключителния Мастърс на Тура за 2017-а.

Преди финала, Димитров надви убедително Давид в груповата фаза на състезанието с 6:0, 6:2. Белгиецът обаче е изключително класен опонент, в надпреварата Гофен записа успехи срещу Рафаел Надал, Тийм и Роджър Федерер, за да стигне до финала.

Григор има отлични показатели в директните сблъсъци с Гофен. На ниво "АТП" двамата са се срещали вече шест пъти, а Гришо е излизал победител в пет от въпросните мачове. Григор и Давид имат и три двубоя в турнирите от сериите "Фючърс" и "Чаланджър", като и трите са спечелени от Григор Димитров.

По-рано през годината Гришо срази Гифен във финала на турнира в София.

Родителите на големия тенисист - Мария Димитрова и Димитър Господинов са в Лондон за да подкрепят сина си. Родната агитка е на световно ниво. Голям триумф за българския спорт.

Велик спортист като Рафаел Надал още няма титла от Заключителен за годината Мастърс. А Гришо Димитров получава шанс да спечели трофея при първото си участие в надпреварата. Григор атакува паметни 1500 точки в Лондон.

Български знамена, възгласи в подкрепа на Гришо. Уникален, може би най-прекрасният миг за родния спорт от години насам! Григор Димитров спечели титлата от Финалния Мастърс в Тура!

Двубоят започна с маратонски сервис-гейм на Григор, а Гофен съумя да осъществи пробив - 0:1.

Последва нов оспорван гейм, Гришо успя да върне бързо брейка - 1:1.

Пробив на 30 за Давид. 2:1 за белгиеца.

3 брейка до първата почивка в мача.Сервис-гейм на 30 за Гофен и 3:1 за белгиеца.

Трудно подаване за Григор, нашият обаче съумя да намали пасива си - 2:3.

Още един гейм на 30 за Давид и 4:2 за опонента на Димитров.

Източник: http://pik.bg/извънр.../ http://onovini.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!