Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Големият проблем на Европа

Грубо казано, докато мюсюлманите са до 10% от дадено християнско общество, нещата са под контрол. В момента, в който се мине границата от 15%, агресивното малцинство, сплотено от една сурова религия, взема категоричен превес над инертната, уплашена, несплотена маса.

Когато западните медии започнат да говорят открито това, което ти твърдиш от три години насам.
Според доклад на германското федерално бюро по статистика от преди два дни, интегрирането на 'бежанците' е ударило на камък, защото:
- сериозен процент от тях са неграмотни и необразовани;
- сериозен процент от тях не работят;

Заключението на експертите е, че хора, живеещи далеч от близките си, неминуемо започват да страдат от депресии и горчивина, или с други думи - шансът да се радикализират е много голям.
Дори да забравим за момент данните от германското разузнаване за 8 000 ислямисти, влезли в Германия с 'бежанците', бъдещето далеч не е розово. И колкото журналисти като к.тодорова да ни хвърлят прах в очите с приказки за безпроблемна интеграция, това изобщо не означава, че 'бежанците' са възприели културните норми на обществото (не дай боже! щото къде ще отиде дайвърситито, което е новата ни религия), а просто, че са се вписали в административно-правната система, запазвайки своите културни 'особености'.

С други думи - получили са жилище и са започнали да усвояват социални помощи на гърба на немския данъкоплатец, без да изоставят дивашките си навици като осакатяване на гениталиите на малки момиченца, например.
Големият проблем в историческа перспектива дори няма да бъдат атентатите, те ни чакат още 4-5 години. Големият проблем е, че културната тъкан на Европа ще бъде 'обогатена' с елементи, които са несъвместими с нея и техният дял и влияние ще продължава да нараства във времето поради такива естествени процеси като активното размножаване. Насим Талеб беше писал до какъв демографски момент ислямът е религия на мира. 

Грубо казано, докато мюсюлманите са до 10% от дадено християнско общество, нещата са под контрол. В момента, в който се мине границата от 15%, агресивното малцинство, сплотено от една сурова религия, взема категоричен превес над инертната, уплашена, несплотена маса.

И нещо много важно - новата мигрантска вълна е коренно различна от миграциите в миналото. В наше време тези хора не идват тук просто търсейки убежище и възможност да споделят нашия свят. Те идват тук с пълното убеждение, че Европа им е длъжна, заради всички настоящи и минали прегрешения на европейците, от съвременните войни, през колониализма та чак до кръстоносните походи. 

Новите емигранти идват тук с една основна мисъл в главите - вие европейците трябва да си платите за всичко това. Вие сте ни длъжни. И точно тук се проявява един от най-разрушителните аспекти на новата левица (далеч по-глупава от старата, която в определени исторически моменти със сигурност е била носител на прогрес). Защото успоредно с претенциите на новопристигналите, новата левица утвърждава този наратив за безкрайните ни вини вътре в самата Европа, вменявайки на съвременните европейци чувството за практически неизкупима вина и принуждавайки ги да приемат безропотно огромни и непроверени маси от завоеватели.

Иначе, американското разузнаване ни предупреди, че има безспорни данни за подготвяни коледни атентати. Ще бъде весело, приятели.
П.С. И съм съгласна и не съм съгласна с тезата за 'вината на запада'. Изобщо, аз съм голям противник на ретроспективното вменяване на исторически вини и отговорности като аргумент в решаването на съвременните проблеми, защото така спокойно можем да стигнем до времената на Адам и Ева. Ще дам пример - вие говорите за последните 400-500 години. Защо? От тогава ли съществува човешката цивилизация и е започнала човешката история? Защо да не се върнем примерно 1300 години назад във времената на ранния джихад, когато мюсюлманите пометоха християнската цивилизация в Северна Африка и Близкия Изток (а сега се унищожават последните отломки от християнството в тези земи)? достигнаха и до Европа. Дори нашите предци е трябвало да се бият с тях, за да ги спрат. Това завоевание е било съпроводено с много кръв и страдание. А да напомням ли, че в по-късни времена отоманците достигнаха до виена, а нас ни 'цивилизоваха' цяло половин хилядолетие? За тези неща кой ще поеме вината и отговорността? Или са валидни само вините и отговорностите от последните 400-500 години? Както виждате, подобни абстрактни морално-етични исторически ретроспекции няма да ни доведат доникъде. Можем да се връщаме все по-назад във времето докато търсим кой е 'виновен'. Не съм съгласна и с представата за напредък. Никой европейски завоевател не е налагал и утвърждавал консервативните ислямски ценности в онези общества. Нещата просто не стават по този начин. Най-добрият пример в това отношение е съвременна европа, където същият този консерватизъм си остава налице дори и при трето-четвърто поколение мигранти. или може би и те са били умишлено лишени от всякакъв шанс за 'напредък' тук, все така страдайки под гнета на бившите колонизатори? От друга страна съм съгласна, че трябва да се помага 'там'. Но как може да бъде постигнато това, след като европейските политически елити с помощта на мейнстрийм медиите държат в пълно информационно затъмнение собствените си граждани, докато в същото време вършат своите безобразия, инвестирайки именно в радикалния ислям? А за всичко, това в крайна сметка ще трябва да платят обикновените европейци, напомпани изкуствено с чувство за 'историческа вина', докато им налагат очевидно неработещи решения на проблемите, за които говорим. А това справедливо ли е, защото очевидно не е продуктивно. Не помагаме нито на тях, нито на себе си.
Настоятелно съветвам да прочетете коментарите под статията.
https://www.yahoo.com/news/refugee-crisis-influx-no-boon-german-integration-study-162401668--business.html

***
Автор: Ирини Зикидис, Фейсбук

Източник: https://lentata.com/page_10078.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!