Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Татяна Дончева: Цвета Караянчева начело на парламента?! Цецка Цачева ще ни се види Айнщайн!

Председателят на парламента трябва да бъде балансирана фигура, която разбира от законодателство – Караянчева там е абсолютно боса, няма елементарна подготовка, заяви лидерът на "Движение 21"

Димитър Главчев е жертва на собствения си капацитет, Цвета Караянчева не разбира от законодателство и Цецка Цачева ще ни се види Айнщайн.
 
Така лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева коментира в предаването „Тази събота“ по БТВ рокадите на председателското място в Народното събрание.
 
Подалият оставка председател на Народното събрание Димитър Главчев „е жертва на собствения си капацитет. Това е пример за всички „калинки“, сложени от ГЕРБ по всички възможни ведомства и институции – хора, които нямат качества за постовете и нямат подготовка“, каза Дончева.
 
По думите ѝ Главчев се е „престарал в чинопочитание на падишаха“, когато е изгонил лидера на БСП Корнелия Нинова.  Това е било без никакво основание и той трябва изобщо да напусне парламента.
Ако не можеш да съжителстваш с хората с обратно мнение, не си за политиката. Така Татяна Дончева коментира думите на Димитър Главчев, че не може да бъде в една зала с Корнелия Нинова и Антон Кутев и затова обмисля да напусне парламента.
 

Не съм защитник на Корнелия Нинова, но тя няма нищо, в което да я упрекнеш. И накрая излезе, че ще отстранят Главчев, защото председателят на ЕП щял да говори пред празна зала, заяви възмутено  Татяна Дончева. 
 
Политиката е едно безконечно виенско колело. Ако ти не можеш да съжителстваш с хора с обратно мнение, ти не си за политиката.
Ниският рейтинг на парламента е защото на практика парламентът отсъства. Може част от журналистите да започнат да се събуждат. Парламентът е систематично унижаван от най-влиятелните ни вестници. Какво излъчва Норадното събрание ? Някакви кухи фрази.
 
Запитана какъв съвет би дала на новия председател на Народното събрание Цвета Караянчева Дончева отговори, че Караянчева е „партиен секретар от Кърджали, няма какъв съвет да ѝ даваш, тя не може да се надскочи. Тя беше основната метачка на плювни от страна на ГЕРБ и сега, като председател на парламента, не може да има друг авторитет.
Председателят на парламента трябва да бъде балансирана фигура, която разбира от законодателство – Караянчева там е абсолютно боса, няма елементарна подготовка. Дори Фидоска, със странната си диплома по право, имаше някаква представа. Цецка Цачева ще ни се види Айнщайн“.
 
Марешки  е пример за това, което казва  народът: Видяла жабата, че подковават коня и дигнала крак. Той иска да направи услуга на падишаха. Той е еднодневка в политиката, тарикат. Ще си проживее  в парламента и ще рекатипулира  накрая.
 
По повод темата на ГЕРБ за ревизия и наказания за приватизацията , тя каза: Тази работа е заиграване с тежнения на хората, които в безизходицата си се чудят къде да си прехвърлят омразата.  Тази политика е много лоша. Виновниците за приватизицята  са много. На нас няма да ни стигнат не затворите, а хотелите, за да затворим там виновните. Виновно е овчедушието, дебилизма  и тъпотата. Сега да ми излиза Марешки  и да ми казва, че щял да протестира как те нарекли  дебил ?! Ти си от тарикатите. Другите са дебили , че не са взели нищо, заключи тя.

Източник:

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!