Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Валерия Велева: Срамно но факт, парламентът ще работи по ВОЛЯТА на Марешки!

Опозицията напусна Народното събрание. Депутатите от "БСП за България" няма да участват в заседанията на 44-ия парламент до оставката на неговия председател Димитър Главчев.
Това е нова политическа ситуация в държавата. И тя никак не е добра.

По всяка вероятност Димитър Главчев ще запази поста си при утрешното гласуване на оставката му в парламента. 
Това означава, че БСП ще затворят зад гърба си вратата на законодателния храм и ще оставят вътре управляващите в тяхната парламентарна самота. Сигурно и ДПС ще ги последват.
Изключения ще бъдат направени само при обсъждането и гласуването на бюджета на държавата и при обсъждането и гласуването на вота на недоверие.
В останалото време опозицията ще бъде или на жълтите павета, или из страната, а управляващите ще водат геройски битки с кворума в залатата.

Това предвещава изключително тежка ситуация за ГЕРБ, защото заедно с Обединените патриоти имат крехкото мнозинство от общо 122 депутати, което е на ръба на кворума. Ръководството на парламента ще преживява инфарктни моменти, които ще се отразяват на нормалната законодателна дейност.

Ще се повтарят драми като днешната, когато ошашавени депутати търчаха из празните кулоари, въртяха телефони, молеха се на някого спешно да дойде на работа и въздъхнаха с облекчение, когато от третия опит кворумът е налице! Голям успех! 
Вероятно ще им бъдат забранени отпуските, пътуванията в чужбина, болничните – всеки парламентарен ден 121 народни представители трябва да са буквално заковани за парламентарните банки!
Това е убийствено занимание!

Единственият „златен резерв“ на ГЕРБ се казва Веселин Марешки - лидерът на антисистемната партия „Воля“, депутатът с шест обвинения и два свалени имунитета!
Докъде се докарахме!
Срамно и тъжно!
Както искате го приемете, но това е самата истина – в отсъсттвието на опозицията парламентът ще работи по ВОЛЯТА на Марешки!

На него ще се молят ГЕРБ, ще му уйдисват на прищевките, ще му палят свещи да е жив и здрав, да идва в парламента, да е в добро настроение, да му върви бизнесът, да харесва премиера, да обича ГЕРБ, да му е по кеф проекта за даден закон и... демокрацията ще върви!
Марешки може да прави каквото си иска в този парламент. Може да гласува вот на недоверие, може да свали премиера, може да разтури парламента.
Разбирате ли за какво става въпрос?
Дали сме и сънували, че това ще ни сполети!?!

Тази тъжна, ужасна българска картинка ще видят и европейските лидери, когато на 4 януари 2018 година България поеме Председателството на Съвета на Европа – парламентарна България ще се управлява от клиент на Темида, ерго Европейският съюз ще се ръководи от клиент на Темида!

Това е проклятие! 
Ако! Ако не ни дойде акълът!

Източник: http://epicenter.bg/article/Valeriya-Veleva--Sramno-no-fakt--parlamentat-shte-raboti-po-VOLYaTA-na-Mareshki-/140934/11/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!