Следвайте "Буднаера" в Телеграм

При толкова прегръдки и целувки... Докладът на Брюксел е тежък шамар за България, посочи Корнелия Нинова

Докладът на Брюксел е тежък шамар за България, каза в предаването „Тази сутрин” по bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

Тя определи предложението на ГЕРБ за промени в Конституцията, с които да отпадне давността за престъпления, свързани с приватизацията, като абсолютна димка, пиар акция и отчаян ход за пред Брюксел. 

При активната външна политика на премиера – прегръдки и целувки, ни дават доклад, и то преди председателството, в който се казва,че Европейската комисия не може да стигне до заключението, че което и да е от изискванията в сферата на борбата с корупцията, организираната престъпност и съдебната система е напълно изпълнено, отбеляза Нинова. 

„Този ход с приватизацията е последен отчаян ход на ГЕРБ пред Брюксел, за да кажат: Ето, имаме проблеми с корупцията, но той не е при нас, а е бил 20 г. назад и ние започваме да го борим”, изтъкна тя. 

„БСП предлага концесиите да са част от този преглед на прехода, те казват: „Да, добре, концесиите са част от този преход”, а днес внасят Закона за концесиите, чрез който се подготвя концесия на Летище София и на „Български пощи”, каза още лидерът на БСП. 

По думите ѝ днешният ден в парламента ще е тест за управляващите. „Ако подкрепят нашия закон да спре приватизацията сега, значи говорят истината. Ако го отхвърлят, която аз мисля, че ще стане, тези хора едно говорят, за да замазват положението, а друго правят на практика. В такава имитация ние няма да участваме”, категорична беше Нинова. 

„Ако си въобразяват, че ще ни вкарат в разговор и промени, които са имитация и няма да доведат до резултат, за да си прикрият сегашните далавери, много се лъжат”, подчерта още лидерът на БСП.

Източник: http://epicenter.bg/article/Dokladat-na-Bryuksel-e-tezhak-shamar-za-Balgariya--posochi-Korneliya-Ninova/140809/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!