Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Триумфално! 9-звезден Гришо! Велик рекорд! Спортна България ликува! Пред родителите си, пред супер агитка, Димитров…

ГРИШО660_a48573d5bff885ae95a8ea087d1031d7

“Това е нещо голямо не само за мен, а за цяла България – моята родина”, каза Григор Димитров преди решителния мач днес. А срещата се превърна в уникален момент за родния спорт.

2:0 сета за Гришо срещу Давид Гофен! 6:0, 6:2 в отделните части! Поредица от 9 поредни гейма за Григор в развитието на сблъсъка!  И невероятен рекорд! След само общо 3 мача в група “Пийт Сампрас”, дебютантът Димитров печели първото място в групата и се класира за 1/2-финалите на Финалния Мастърс за годината. В спор за влизане във финала Гришо ще играе срещу Александър Зверев или Джак Сок.

В зала “О2 Арена”, Григор Димитров пише златна история на родния спорт.

Рафаел Надал се отказа от състезанието, Пабло Кареньо-Буста заменя Матадора, Григор надви Доминик Тийм в първия кръг, а форматът и правилата на груповата фаза на Мастърса позволяват развръзка за първото място в дадена група, дори след само общо 3 изиграни двубоя.

Димитров има отлични показатели в директните сблъсъци с Гофен. На ниво “АТП” двамата са се срещали вече пет пъти, а Григор е излизал победител в четири от мачовете. Гришо и Давид имат и три двубоя в турнирите от сериите “Фючърс” и “Чаланджър”, като и трите са спечелени от Григор Димитров.

Родителите на големия тенисист – Мария Димитрова и Димитър Господинов са в Лондон за да подкрепят сина си. Родната агитка е на световно ниво, а Григор изглежда във формата на живота си. Димитров е сочен като фаворит номер 2 за спечелване на мега турнира, а успехът днес го изстрелва на полуфиналите и ще го размине с легендата Роджър Федерер чак до евентуален финал.

Български знамена по трибуните, огромна подкрепа за Гришо Димитров.

Спортният спектакъл !

Гришо на сервис, точка за българина – 15:0, мощни възгласи от публиката. Димитров атакува 1/2-финал на Заключителния Мастърс за годината.

Дълго разиграване – 30:0, и още по-бурни овации.

Силен сервис, ретур в аут – 40:0.

Точка за Гофен – 40:15.

Още един хубав сервис и гейм на 15 за Григор Димитров! 1:0 за нашия!

“Хайде, Гришо”, огласи залата!

Последва супер гейм за Григор! Димитров осъществи брейк на 15! 2:0 за Гришо!

Сервис-гейм на 15, затвърждаване на пробива и резултат – 3:0.

Зададе се маратонски гейм, Григор получи 4 възможности да реализира брейк, оползотвори четвъртата и поведе с 4:0!

Подаване на нула и резултат – 5:0!

Пробив на 30 за Гришо! Сет на нула! 6:0 – какъв тенис от Димитров!!!

Втората част започна със сервис-гейм на 15 за Григор! 1:0 гейма за нашия в сет номер 2.

Супер – брейк на 15 и Гришо поведе с 2:0 в частта!

Последва дълъг сервис-гейм на Димитров, родният любимец отрази възможност за пробив, спечели подаването си и затвърди преднината – 3:0.

Сервис-гейм за Гофен на 30. Давид намали пасива си – 1:3. След серия от 9 поредни гейма за Григор Димитров, Гофен спечели първия си гейм в мача.

Трудно подаване за Гришо, стигна се до резултат 0:30 и забележка към Димитров, поради мнение на съдията, че е наяве нерегламентирана комуникация между Григор и Дани Валверду (треньор на Гришо). Осъществи се лека размяна на мнения между Димитров и рефера, подновяване на играта, маратонска битка в гейма и в крайна сметка 4:1 за Григор. Важен момент.

Бърз сервис-гейм за Гофен. Давид съкрати изоставането си на – 2:4.

Експресен гейм за Димитров и 5:2.

Брейк за Гришо 6:2, велика победа!!!

“Искам да благодаря на моя тим. Моето семейство е тук, приятелите ми. Всеки мач е много важен за мен, със сигурност ще продължа своя ритъм и ще продължа да играя. Не съм тук за да участвам, а за да играя по начина, който го направих днес”, заяви Григор секунди след успеха. Димитров поздрави на български родната агитка.

В петък Григор ще се изправи срещу Пабло Кареньо-Буста за третия си мач от груповата фаза. Първото място на Гришо в групата вече е гарантирано.

пик

http://pik.bg/

Източник: http://onovini.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!