Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Елизабет Грей, диетолог: За да не пиете лекарства, купете си киви! (превъзходна рецепта за имунната система)

Според Елизабет Грей, диетолог, нутрициолог и консултант на много холивудски звезди, сред които Кейт Уинслет и Шери Блеър, кивито е ненужно подценяван плод.

Ако сте от хората, които изкарват минимум три настинки на сезон, ако неуспешно се борите с излишните килограми, то следващата рецепта е за вас. Прочетете, изпълнете и ползвайте редовно това превъзходно смути от киви, по рецепта на Елизабет Грей. За разлика от повечето рецепти за подобни напитки, тази е добре да се приема в края на работния ден.

Рецептата с киви и още 3 полезни продукта ще даде сила на имунната система. Ще ви зареди с извънредна жизненост и тонус. И вместо да лежите болни у дома, вие ще имате време, сили и възможност да сe движите, за да се преборите със сезонната летаргия, а оттам и разни нежелани усложнения, като:

– наднормени килограми;
– хронични заболявания на дихателните пътища и белите дробове;
– анемия;
– запек;
– различни по вид и интензитет възпалителни заболявания.

Преди да започнете да правите рецептата, идете до магазина или най-близкия пазар, и си купете киви. Изберете плодове, които са добре узрели и средно меки, с разна повърхност и без петна.

Нужно е още да имате:

– 1 добре узряло киви
– 200 мл. кефир (има го във всеки руски магазин, а вече и родни производители, като мандрата от Вършец предлагат кефир)
– щипка канела
– щипка джинджифил (може и на прах)
– чаена лъжичка мед.

Всичко, което трябва да направите, е да обелите и нарежете на ситни парчета кивито, да добавите кефира и да миксирате. Накрая се прибавят джинджифила, канелата и меда.

Всеки ден, ако не през ден или два, но през цялата зима, трябва да пиете тази напитка. Грипът и настинката трудно ще победят заредения с витамини и микроелементи организъм. Лечебните свойства на тази напитка се определят от полезните свойства на нейните компоненти.

Само в едно киви има средно около 75 мг. витамин С и 2,5 г фибри. Кивито има фантастична способност да изчиства кръвоносните съдове от плаки и кръвни съсиреци. Редовното използване на киви намалява риска от развитие на атеросклероза, болест на Паркинсон, сърдечна недостатъчност и дори рак.

Кефирът има има положителен ефект върху чревната микрофлора. Той съдържа калций, протеини и ценни витамини. Има имуностимулиращ ефект, облекчава умората, отлично се справя с жаждата. Елизабет Грей съветва да използвате кефир само със стайна температура.

Канелата съдържа разнообразие от минерали (калий, калций, желязо, магнезий, фосфор, цинк), витамини В, витамини C, A, PP. Тази полезна подправки има антисептичен ефект, стимулира производството на инсулин и понижава нивото на кръвната захар. Канелата има благоприятен ефект върху мозъчната и зрителната функция.

Джинджифилът и меда са толкова популярни, че е излишно да ви напомняме какви са полезните им свойства.

Заслужава си да опитате и да се насладите на доброто въздействие на тази напитка.

Източник: www.medicalnewstoday.com

Източник: https://lekuva.net/140869/elizabet-grej-dietolog-za-da-ne-piete-lekarstva-kupete-si-kivi-prevazhodna-retsepta-za-imunnata-sistema.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!