Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Путин с един замах УНИЩОЖИ либералния капитализъм! Истината е НЕВЕРОЯТНА!

Либералният капиталистически модел, прилаган от Вашингтон и Брюксел в страните от Източна Европа, само за няколко години, се провали напълно.

И не за друго, а защото той имаше едно катастрофално за всяка икономика изискване. Първо – стягане на коланите, второ – стягане на коланите, и трето – повторение на първото и второто. Така наречената „шокова терапия“ се основаваше на същото изискване. Тя принуждаваше страните максимално да увеличават цените на стоки и услуги, а в същото време, да задържат заплати и пенсии на колкото може по-ниско ниво.

Резултатът го видя целия свят. За съвсем кратко време, мощните икономики на държавите от Източна Европа се сринаха и доведоха народите до нечуван глад и мизерия. Нещо повече. И до ден днешен, нито ЕС, нито САЩ позволяват на страните от бившия социалистически блок да развият своя собствена икономика.

Наблюдавайки тези „европейски“ процесиВладимир Путини водещите руски икономисти, обединени около него, разбраха, че прилаганият и в Русия либерален икономически модел, просто няма бъдеще. И че той е насочен изключително към ликвидиране на държавите. А не към възраждане на тяхната икономическа мощ.

Ето защо, миналия вторник, на ежегодния форум „Русия зове“, харизматичният руски президент излезе с реч, посветена изцяло на развитието на руската икономика.  В своето изказване Владимир Путин подчерта нееднократно, че „руската икономика придобива ново качество, което изобщо не е съществувало само до преди година“.

Нека припомним, че това не е първата промяна, която Путин прави в икономиката на Русия. Още когато стана президент той поведе безкомпромисна война както с руските олигарси, така и със западните фирми, които използвайки безвластието на 90-те години на ХХ век, заграбиха почти цялата руска икономика. И тръгнаха да я унищожават, като използваха ресурсите й само за собствено обогатяване. Доста трудно и с много перипетии, но в крайна сметка руският лидер успя да ликвидира властта на олигарсите в държавата.

Ликвидиране на олигарсите, които убиваха Русия, бепървата крачка. След това президентът установи държавен контрол върху всички стратегически руски предприятия и ресурси. Природен газ, нефт, уран, злато – всичко бе върнато на държавата. Приватизацията, доколкото я имаше, се извършваше много постепенно и с абсолютно отчитане интересите на Русия и руския народ. Нито едно държавно предприятие не бе продадено на безценица, както това масово стана у нас.

Така стана възможно икономиката на Руската федерация да стане много по-социална от която и да било друга икономика на света. Заплатите и пенсиите на руснаците бяха увеличени над 20 пъти. Едновременно с това се възвръщаше и могъществото на руската армия и руските Въздушно-космически и ядрени сили. Русия отново върна статута си на велика държава, без която не може да бъде решен нито един световен проблем.

Но ако изключим жалките опити на САЩ и ЕС да унищожат Русия чрез финансовото и петролно „ембарго“, имаше още едно нещо, което пречеше на руската икономика да достигне небивали върхове. И това беше либералният капиталистически модел, който бе стиснал за гърлото страната и народа й. Защото първият и последен постулат на този „либерален“ модел бе прословутото „затягане на коланите“.

Затова Владимир Путин само с един замах, от трибуната на форума „Русия зове“, унищожи либералния капиталистически модел. Далновидният руски лидер свърза качествено новото развитие на икономиката с три изключително важни неща. Първо: Стимулиране и разширяване на вътрешното търсене на стоки и услуги. Това означава гражданите на РФ да имат все по-увеличаващи се заплати и пенсии. Да купуват повече и да си поставят все по-малко ограничения. Второто бе рязко увеличаване на държавните инвестиции в руската икономика. Защото никоя страна не може да развива своя мощна икономика, ако разчита само на частни инвестиции. По простата причина, че частникът търси възможно най-голямата печалба от своята инвестиция. И изобщо не се интересува от развитие на икономиката на страната, в която инвестира. И третото бе допускане на повече частни инвестиции в Русия. Но само при условията на руската държава. Тоест, само ако са полезни за развитието на икономиката на страната.

В резултат, икономиката на Русия не само ще съчетаепазарното начало със социалната справедливост. Руската икономика ще стигне до непознати върхове. Защото огромните природни и човешки ресурси на РФ, както и мощния, световно признат научно-технически потенциал на Русия, в съчетание с новия икономически модел, който залага на разширеното търсене и оттам бурно развитие на промишлеността и селското стопанство…Неминуемо ще доведат до нов и непознат в света икономически бум, който ще засенчи дори японското и китайското икономическо чудо.

А какво прави кабинета „Борисов 3“ в българската икономика, четете в следващата статия.

Автор Иво Македонски,   Skandalno.net

@ Кой свали Тодор Живков, но остави комунистите на власт?
@ Защо Западът не разреши да бъдат съдени комунистите [Видео]

Да не забравяме: КОЙ наложи комунизма на света
@ Защо САЩ са основните поддръжници на комунизма по света? [Видео]

Georg Georgiev:
1. Бойко Борисов - комунист, майор от УБО, и син на полковник от МВР.
2. Цветан Цветанов – комунист, служител в ДС! (Седмо управление). Осиновен от баба си и дядо си – активни борци, за да бъде приет БЕЗ приемен изпит във ВУЗ! Баща му е бил също член на БКП и личен шофьор на Григор Шопов!
3. Цецка Цачева – партийна секретарка на Окръжния народен съвет в Плевен.
4. Николай Младенов – комсомолски секретар , племенник на Петър Младенов , и син на Евтим Младенов - щатен служител на Първо главно управление на ДС - свързочник в различни посолства, като ползва дипломатически статут за прикритие.
5. Сергей Игнатов - син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси.
6. Росен Плевнелиев - платен първи секретар на общински комитет на ДКМС в Благоевград .
7. Симеон Дянков – стипендиант на фондация Людмила Живкова !
8. Нона Караджова - дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП.
9. Лиляна Павлова - внучка на заместник завеждащ отдел в ЦК на БКП ! Дядо и е бил рамо до рамо с Тодор Живков в партизанският отряд „ Чавдар” !
10. Вежди Рашидов - удостоен лично от Илия Павлов със званието Главен Мултак на РБ,
11. Ивайло Московски - първа щатна работа в Мултигруп.
12. Правосъден министър Диана Ковачева - дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП, съпруга на настоящ лидер от БСП...
13. Аню Ангелов – Комунистически генерал ! Член на БКП от време ОНО ; и сега забележете – бил е делегат на комунистическата партия през 1990 година , когато БКП се преименува на БСП ! А тогава комунистите само за една вечер осъмнаха като „Социалисти”

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!