Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Внимание! МОН връща РОМИТЕ от чужбина?! Вижте причината! Истината ще ви ШОКИРА!

Само преди година, тогавашната еврокомисарка Кристалина Георгиева, ни даваше „съвети“ как да се справим с убийствения демографски срив в България. Тя искаше да пуснем свободно в страната, всякакви мигранти-мюсюлмани от арабските страни, които да „подобрят“ българския генофонд.

Тази безумна „идея“ тогава бе категорично отхвърлена от българското общество. Но тя все още намира корени и си търси път в средите на управляващите. Лошото е, че не могат да се намерят никакви мигранти, които имат желание да останат в България.

Никой не иска да рискува да се озове насред въпиющатабедност в страната. И то при положение, че министерството на образованието не може да си позволи да купи дори свестни масички и столчета за децата до трети – четвърти клас. Да не говорим за окаяното състояние на учебната база, която не може и да претендира за някакво съвременно обучение. Както и за столовото хранене, където сутрешната или следобедната закуска на учениците от началната училищна степен е в рамките на 50 стотинки.

Тази огромна бедност, която ощетява и унижава нашите деца, си имаше и една „положителна“ страна. За момента бяхме пощадени от масовото нахлуване на мигранти от ислямските страни. Защото истината е, че огромната мигрантска вълна не ни заля, не заради „приятелството“ на Борисов с Ердоган. Горчивата истина е, че дори така наречените бежанци, не поискаха да останат в България, където мизерията е стиснала в костеливата си прегръдка държавата на Борисов и по-голямата част от населението.

Но, не щеш ли, министерството на образованието в лицето на образователния министър Красимир Вълчев, реши да въведе една „епохална“ новост. Като няма деца в България, ще се наложи, заяви Вълчев, да издирваме всички деца на български роми, които са в чужбина. И понеже мнозинството от тях не учат, ще ги връщаме с европейски заповеди в България и в българските училища.

Обучението на децата от ромски семейства си е наша отговорност, продължава министърът. Още повече, че от Брюксел искали те да получат  поне начално и по възможност и основно образование, за да можело по-ефективно да се осъществява по-нататък, процесът на тяхната интеграция в българското общество.

Според брюкселските чиновници, сега децата на ромите били оставени на произвола на съдбата от българското образователно министерство. А това трябвало  да се промени бързо и в спешен порядък. Понеже Брюксел много държал на образователната интеграция, която трябвало да предшества социалната им интеграция.

Такива ми ти работи, драги съграждани. Като няма мигранти, които да останат в страната, министерството на образованието ще се погрижи за вас. Ще ви докара ромски деца от чужбина. Щото децата тук били малко.

И лошото е, че не са го направили още, само защото досега не са се сетили. Иначе отдавна щяхме да се радваме на поредната благинка, осигурена ни от кабинета „Борисов 3“.

Автор Иво Македонски,   Skandalno.net

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!