Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Валерия Велева: Какво ви става, бе хора? Ще се избием!

Искате да се правите на бабаити. Идва ви отвътре ... да обиждате, да унизявате... Защото нямате други аргументи! Защото сте вътрешно слаби, а силата ви от властта, която имате!

Валерия Велева

Озверяването в държавата обхваща все по-застрашителни размери и неподозирани нива на агресия. Защото тръгва от най-високото място – от законодателния храм, който би трябвало да е пример за поведение, за морал, за норми на живот, които избирателят да следва. 

Но не би!

Един депутат, уважаван професор, определи „80% от българите като дебили”, друг, също почитан професор, нарече говорителката на руското външно министрество „пикла без цици”, в кулоарите на парламента депутати се разминават, съскайки си: „ще те смачкам”, а от парламентарната трибуна се замерят като с гюлета с изящните думи: убийци, кръвопиййци, идиоти, хлебарки, дървеници... 

Какво ви става бе, хора?

Срам нямате ли? Къде е възпитанието ви?

Къде са седемте ви години?

Слушат ви приятелите, слушат ви избирателите, слушат ви децата, слуша ви народът? Нима  допускате, че това се харесва? Че ви адмирират? Че ставате по-обичани, по-харесвани, по-мъдри? 

Искате да се правите на бабаити. Идва ви отвътре ... да обиждате, да унизявате... Защото нямате други аргументи!

Защото сте вътрешно слаби, а силата ви идва от властта, която имате! 

Вече забравихме, че сме имали истински парламентарни оратори,достолепни майстори на българската словестност, лидери с визионерство, водачи в трудни за държавата моменти...

Като блян са времената, когато в захлас слушахме словата на проф. Андрей Пантев, на Валери Петров, на Петър Дертлиев... И тогава имаше политическо противопоставяне, и тогава имаше яростни битки, но имаше уважение, имаше респект към опонента, имаше чувство за единение, за нация, за отговорност пред народа. Имаше ЛИЧНОСТИ! 

Днешното време е безлично, защото е време на ненавист!

Вие не сте благородници, не сте джентълмени.

Във вас няма аристократизъм на духа, няма мъдрст, няма мъжество!

Има перчене и злост.

Има дебелашки хумор и просташка препирня! 

Стамболов казва, че няма бъдеще народ, който няма велики мъже!

Вие не сте велики мъже! 

Вие разделяте нацията! Вие сеете омраза!  

И тази омраза се попива от онези „80% дебили българи”,  влиза в училищата и става аргумент в юмруците на учениците срещу учителите (само си помислете какво означава това за бъдещето ни), в болниците, където лекарят е по-беззащитен от пациента, в автобуса, на улицата...

Държавата е пред социален взрив заради тази омраза и агресия!

Няма друг народ в Европа, който така да се самоунищожава!

Няма друг политически елит в ЕС, който е да така озверял от грубост, от алчност, от незачитане на другия, от стремеж за самоизяждане!

Спрете се!

Осъзнайте се навреме, докато не подпалите страната!

Не може да промените България, без да промените себе си!

Източник: http://epicenter.bg/article/Valeriya-Veleva--Kakvo-vi-stava--be-hora--Shte-se-izbiem-/140288/11/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!